Bzenica spremna očekuje strijelce, Požežani sanirali strelište nakon poplava

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA / PLETERNICA – Lovačko strelište u Bzenici pokraj Pleternice, kojemu je vlasnik Lovački savez Požeško-slavonske županije, bit će i ove godine sredinom rujna, točnije od 16. do 18., poprište državnog natjecanja Hrvatskog lovačkog saveza u streljaštvu. Tako se nastavlja tradicija jer je na tom strelištu u zadnjih godina održano najviše državnih natjecanja, a Požežani su zbog dobre organizacije u nekoliko navrata ponijeli titulu najboljih organizatora natjecanja u lovnom streljaštvu na razini HLS-a. Ovim natjecanjem strelište u Bzenici obilježava prvo desetljeće svoga rada. Kako je poznato ono je najsuvremenije u našoj zemlji, a na njemu se dugi niz godina mnogo ulaže u opremu i proširenje tako da je lanjske godine pušteno u rad strelište za puške sa užljebljenim cijevima.

Ove godine po prvi puta, kako je ranije najavljeno, državno prvenstvo bit će u tri discipline, a ekipni i pojedinačni državni prvaci RH bit će oni koji budu imali najbolje rezultate ostvarene zbrajanjem osvojenih pogodaka u lovačkom parkuru, zatim lovačkom trapu, te u gađanju iz pušaka sa užljebljenim cijevima.

Predstojeće državno prvenstvo povod je za razgovor sa Zdravkom Vujnovićem, predsjednikom LS Požeško-slavonske županije.

Strelište je ovog ljeta imalo šteta od poplava?

-U tri navrata potkraj lipnja i u prvoj polovini srpnja poplavljeno je strelište i dio postrojenja, a utvrđene štete procijenjene su na više od 120 tisuća kuna. Strelište je osigurano, no ne i od nepogode koja nas je zadesila tako da štetu moramo snositi sami. No, lovci ovog saveza dobrovoljnim radom i odricanjem su sve to sanirali, tako da smo spremni za domaćinstvo državnog prvenstva, a za troškove sanacije očekujemo potporu HLS-a i Požeško-slavonske županije.

Kako se strijelci pripremaju za ovo prvenstvo?

-Prije državnog natjecanja imat ćemo 28. kolovoza naše županijsko natjecanje koje je izborno za odabir članova naše ekipe, a 3. rujna organizirat ćemo po drugi puta i Kup Slavonije i Baranje u lovnom streljaštvu na kojemu će nastupiti momčadi svih pet županije Istočne Hrvatske. Uz to ovih ljetnih mjeseci u svim našim županijama organiziraju se natjecanja kako bi se odabrali najbolji strijelci koji će pohoditi Bzenicu sredinom rujna.

Kako izgleda program državnog prvenstva?

-Prvoga dana(petak) 16. rujna od 8 sati je službeni trening, a uvečer tehnički sastanak voditelja ekipa i sudaca, zatim u subotu 17. rujna u 9 sati je svečano otvaranje prvenstva i revijalnog natjecanja koje će po tradiciji okupiti momčadi HLS-a,Hrvatskih šuma, Ministarstva poljoprivrede, te srodnih fakulteta. Natjecanja počinju od 9.15 sati, nastavljaju se sutradan 18. rujna od 9 sati, a u poslijepodnevnim satima će biti proglašenje pobjednika, te dodjela nagrada.

Što očekujete od prvenstva?

-Imajući u vidu da je ovo prvo natjecanje u lovnoj kombinaciji sa sve tri discipline bit će zasigurno zanimljivo i neizvjesno. Očekujem sudjelovanje 21 ekipe iz svih naših županija, te fer i korektnu borbu, a mi kao domaćini uz dobrodošlicu želimo im ugodan boravak i provod u Zlatnoj dolini, te dosta druženja i razmjene iskustava za što ćemo se i mi pobrinuti organizacijom pratećih sadržaja.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: