Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

12. Kup ugostitelja Sv. Grgur 2017.: Učenici pokazali svoja umijeća i vještine u prigotovljavanju hrane i pića pred gostom /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: S.P.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | 12. Kup ugostitelja Sv. Grgur 2017.: Učenici pokazali svoja umijeća i vještine u prigotovljavanju hrane i pića pred gostom /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | 12. Kup ugostitelja Sv. Grgur 2017.: Učenici pokazali svoja umijeća i vještine u prigotovljavanju hrane i pića pred gostom /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: S.P.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED





POŽEGA – Više od 40 natjecatelja iz šest strukovnih škola, Županje, Osijeka, Đakova, Virovitice, Zagreba i Požege sudjelovalo je na 12. Kup ugostitelja Sv. Grgur 2017. u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požega, Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika te Obrtničke škole Požega. 

Kup ugostitelja krenuo je prije 12 godina s ciljem promoviranja znanja i vještina specifičnih ugostiteljskoj struci, posebice u segmentu prigotovljavanja hrane i pića pred gostom.

-To nije uobičajena ugostiteljska usluga, osim u hotelima i restoranima visokih kategorija. Stoga smo htjeli ta znanja i vještine prošiti i u bazi, u školama. Za razliku od klasičnog pripremanja, ovdje je potrebna publika, javni nastup koji zahtijeva sigurnost i samopouzdanje, a ono što smo uvježbali u našim školskim prostorima, mogli smo prezentirati samo na ovakvim natjecanjima - naglasila je ravnateljica Obrtničke škole Požega Iva Šnajder.

Uz korištenje vrhunskih namirnica i vina požeškoslavonskih proizvođača i vinara, svoje vještine učenici su pokazali u sedam kategorija – flambiranje slanih jela, flambiranju slatkih jela, pripremanju kratkih mješavina u barskoj čaši, pripremanju dugih mješavina u ručnom mješaču, pripremanju bezalkoholnih mješavina u električnom mješaču, pripremanju barskih mješavina slobodnim stilom te sljubljivanju vina uz  flambirana jela.

/Foto: D. Mirković/





Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo