11. ŠTAMPAROVI DANI – Promocija zdravlja i zdravih stilova života

Autor: S.P.

Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar s brojnim partnerima organizira 11. Štamparove dane, međunarodni simpozij, koji će se održati u Požeštini od 5. do 8. prosinca 2019. godine.Glavna tema simpozija je promocija zdravlja, posebno važna u vremenu globalnih društvenih, ekonomskih i socijalnih kriza koje dodatno ugrožavaju psihofizičko stanje pojedinaca, obitelji i društva.

Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar zajedno s Europskim udruženjem za higijensko inženjerstvo i dizajn (EHEDG) , Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Prehrambeno tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Osijeku, Veleučilištem u Požegi, Zavodom za javno zdravstvo i Domom zdravlja Požeško-slavonske županije te brojnim drugim partnerima ovogodišnji su organizatori simpozija o zdravim stilovima života. Sve veća prevalencija šećerne bolesti i arterijske hipertenzije, ali i ostalih kroničnih bolesti uz starenje stanovništva posebno naglašavaju potrebu za promocijom zdravlja i zdravih stilova života.

“Što smo u stanju učiniti u prevenciji kroničnih bolesti i promociji zdravlja i zdravih stilova života te senzibilizaciji i podučavanju profesionalaca i sveopće javnosti možete poslušati na simpoziju uz raspravu s eminentnim stručnjacima iz navedenog područja.Teme su Bioetika i zdravstvena ekonomika, Kardio i cerebrovaskularna oboljenja, Pankreatobilijarna oboljenja, Kineziologija i kineziterapija te Poremećaji prehrane. Uvjereni smo da samo zajedno, inter i multidisciplinarno, okrenuti ideji zdravog življenja,možemo učiniti iskorak u zaustavljanju negativnih trendova, pobola i gubitka kvalitete života te povećanog mortaliteta uzrokovanog nezdravim stilovima života, naglasio je u ispred Organizacijskog odbora dr. Ivan Vukoja.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek