Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

STRAST LOVACA: Mnogo odstrela jelena sve bolje kvalitete, a brojno stanje im stalno raste

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | STRAST LOVACA: Mnogo odstrela jelena sve bolje kvalitete, a brojno stanje im stalno raste Požega.eu | STRAST LOVACA: Mnogo odstrela jelena sve bolje kvalitete, a brojno stanje im stalno raste

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED





POŽEGA - Sezona lova na jelensku divljač tek je nedavno počela, a slavonski lovci ne kriju zadovoljstvo jer su imali dobru "žetvu". Odstrela je bilo mnogo tako da se početak lovne sezone ocjenjuje uspješnim. Primjerice u požeškom kraju je u nekoliko lovišta Papuka i Psunja odstrijeljeno desetak jelena, slično je bilo i u lovištima Uprave šuma Osijek Hrvatskih šuma, te još po nekoliko na pakračko-lipičkom području i novogradiškom kraju.

-Uz odstrele u lovištima na području Požeške kotline uočljiva je i bolja kvaliteta jelenske i srneće divljači koja se svake godine povećava za 10 do 15 postotaka, a unatoč tim aktivnostima vidljiv je porast broja tih vrsta divljači u ovdašnjim  lovištima tako da je ove godine u pet lovno-gospodarskih osnova unijet jelen kojega u prethodnim aktima tih lovačkih društava nije bilo – kazao nam je Denis Milošević, predsjednik Povjerenstva za ocjenu trofeja Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije koji je i provoditelj osnova u nekim ovdašnjim lovištima. Nisu izostali ni plodni lovovi na istoku naše zemlje.

-Tijekom nekoliko komercijalnih lovova odstrijeljeno je čak 12 jelena, a kvaliteta te divljači vizualno i trofejno je osjetno bolja – ističe Dalibor Ivanišević, revirnik za lovstvo Uprave šuma Osijek u sastavu Hrvatskih šuma. Tu je već provedeno i ocjenjivanje koje potvrđuje njegovu konstataciju jer je sedam jelena u bronci, te jedan u srebru.

Kako smo saznali u lovištu lipičkog „Jelena“ odstrijeljena su dva jelena,za koje se očekuje da će biti u trofejima.

-Zasada smo imali jedan odstrel i to jelena četrnaesterca koji će zasigurno dogodine na osjenjivanju trofeja  zasigurno dobiti visoku ocjenu – kazao nam je Dalibor Josipović, lovnik LD „Fazan“ iz Pakraca.

Takav primjer je i na padinama Psunja, točnije u lovištu Gradiška brda kojim gospodari Lovna udruga „Lada Niva“ iz Slavonskog Broda.

-Imali smo odstrel jednog jelena dvanaesterca i jednog deseterca,a kvaliteta im je dobra jer su tjelesno jaki i uredni- naglašava predsjednik ove udruge Mato Marijić.  

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo