Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Gradu Požegi 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava za izgradnju reciklažnog dvorišta

PRIJE 7 GODINA
TEKST: pozega.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Gradu Požegi 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava za izgradnju reciklažnog dvorišta Požega.eu | Gradu Požegi 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava za izgradnju reciklažnog dvorišta

PRIJE 7 GODINA
TEKST: pozega.hr

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED



POŽEGA - Grad Požega u suradnji s Komunalcem d.o.o. u srpnju ove godine prijavio je projekt “Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području grada Požege, na lokaciji Industrijska ulica” u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Građenje reciklažnih dvorišta” kojeg je objavilo Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Ukupna vrijednost prijavljenog projekta je 4.925.916,00 kn, a iz Kohezijskog fonda su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 4.172.815,36 kn.



Osim izgradnje i opremanja objekta, projekt uključuje i provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti o korištenju reciklažnog dvorišta i odvojenom prikupljanju otpada.

Izgradnja reciklažnog dvorišta na području grada Požege doprinosi povećanju stope odvojeno skupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište, te doprinosi smanjenju količine CO2 i čuvanju prirodnih resursa zbog mogućnosti recikliranja. Kroz edukaciju stanovništva osigurat će se prevencija nastanka otpada koji se može reciklirati, ponovna uporaba korisnih sirovina iz otpada, a sve s ciljem smanjenja cijene odvoza otpada za kućanstva i sprečavanja odlaganja problematičnog otpada u prirodu.



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo