ŽUPANOV HUMANITARNI LOV: Gosti, gospodarstvenici i lovci odstrijelili 15 divljih svinja-meso namijenjeno Caritasu Požeške biskupije /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Lovačko društvo „Šljuka“ iz Pleternice u svome je lovištu Požeška gora XI/18površine 4066 hektara bilo domaćin tradicionalnog 7. po redu humanitarnog lova na divlje svinje kojega je organizirao požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, a donaciju mesa iz tog lova namijenjena je Caritasu Požeške biskupije.

Kod lovačkog doma „Šljuke“ u Bzenici okupilo su više od  stotinu županovih gostiju među kojima je bio general Slavko Barić, te gospodarstvenika uključujući predsjednika uprave Janafa Dragana Kovačevića, upravitelja požeških Hrvatskih šuma Marijana Aladrovića i druge, kao i lovaca sa kojima je bio i predsjednik Lovačkog saveza ove županije Branko Bertelović.

-Provodeći program sprječavanja širenja afričke svinjske kuge pripremili smo dezinfekciju izosanom i drugim sredstvima i to za sve sudionike lova na dolasku  u lovački dom, te putem velikih spužvi za vozila koja su ulazila u lovište – kaže nam Damir Arambašić, predsjednik pleterničke „Šljuke“.

Tijekom cjelodnevnog lova ispaljeno je više od 60 hitaca, te odstrijeljeno 15 divljih svinja meso kojih će biti donirano Caritasu za potrebe obitelji slabijeg materijalnog stanja pred skore Božićne blagdane.

Nakon povratka iz lova, koji je imao jedan prigon, lovnik „Šljuke“ Željko Tomljanović Jelenko zahvalio je sudionicima na korektnom ponašanju, te je odana počast divljači, a zahvalu za sudjelovanje uputio je predsjednik društva Arambašić.

-Lovci „Šljuke“ i  njihovi pogoniči odradili su odlično svoj posao u lovištu dajući potporu sudionicima lova, koji su se okupili iz svih krajeva naše zemlje – istakao je tom prilikom zahvaljujući na dolasku u ovoj plemenitoj prigodi župan Alojz Tomašević.

Ovom prigodom župan Tomašević i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić presijecanjem vrpce i uključivanjem sklopke pustili su u rad hladnjaču tj. komoru za pothlađivanje divljači izgrađenu potporom županije i vlastitim sredstvima „Šljuke“, a grad Pleternica dao je potporu za legalizaciju lovačkog doma i pratećih objekata.

Tijekom druženja sudionika lova nastupili su požeški tamburaši Zlatna dolina.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj: