Županijsko izborno povjerenstvo dalo konačnu odluku nakon prigovora SDP-a: Željko Glavić izabran je za gradonačelnika Požege u prvom krugu!

Autor: D.K.

Kandidat za gradonačelnika SDP-a Mitar Obradović iznosio je u nacionalnim medijima svoju stranu priče o broju nevažećih listića odnosno onima koju su pribrojeni njegovom protukandidatu prof.dr.sc. Željku Glaviću. Djelomično je u pravu SDP-ov kandidat Mitar Obradović za kojeg je, zbog grešaka članova biračkih odbora, utvrđeno nakon pregledavanja listića da je situacija gotovo istovjetna uz manje korekcije koje ne mijenjaju izborni legitimitet izabranog kandidata Željka Glavića za gradonačelnika Požege u prvom krugu.

O osnovanosti prigovora konačni pravorijek je dalo Županijsko izborno povjerenstvo kojemu je na čelu sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu Predrag Dragičević koje je uz članove u stalnom sastavu Mirjanu Madunić, Nenada Vlašića, Ivanku Pilon Vukelić i Branimira Miljevića (također svi suci Županijskog suda u Slavonskom Brodu), te članova u proširenom sastavu Danijela Ciganovića, Vesne Ciganović, Kristine Turković, Ivana Zdelara i Mladena Tonkovića.

Između ostalog u konačnom rješenju Županijskog izbornog povjerenstva stoji da na snazi ostaje točka III Odluke o objavi rezultata za izbor gradonačelnika Požege Gradskog izbornog povjerenstva grada Požege od 17.svibnja 2021. godine kojom je za gradonačelnika Požege izabran Željko Glavić kandidat Hrvatske demokratske zajednice.

U donesenom rješenju Županijsko izborno povjerenstvo je temeljito obrazložilo svaku stavku prigovora i pojasnilo na ukazujuće sporne pojedinosti.

Protiv rješenja Županijskog izbornog povjerenstva nezadovoljne stranke imaju pravo u zakonom propisanom roku pravo na žalbu o kojoj odlučuje Ustavni sud Republike Hrvatske.

Žalbeni rok je 48 sati. Hoće li SDP ići do kraja i pobijati rješenje Županijskog izbornog povjerenstva ostaje za vidjeti kao i eventualnu konačnu odluku Ustavnog suda RH, ako do nje dođe zbog upućene žalbe.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88