U subotu Županijski kulturni mozaik u sklopu programa obilježavanja Dana županije

Autor: S.P.

POŽEGA – U organizaciji Zajednice kulturnih udruga  Požeško-slavonske županije i ove godine održat će se  peti po redu Županijski kulturni mozaik. Mozaik će se održati u sklopu programa obilježavanja Dana županije, u sportskoj dvorani OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu, a okupit će  25 udruga s preko 500 sudionika.

Županijski kulturni mozaik središnja je kulturna priredba svih amatera kako onih koji njeguju tradiciju tako i onih koji njeguju suvremeno stvaralaštvo. Stoga je Mozaik izvrsna prilika da se šira javnost upozna s dosegom kulturnih amatera na području županije koji svake godine iskazuju sve veći interes za sudjelovanje, naglasila je tajnica Zajednice kulturnih udruga Ana Pirović.

Ana Pirović, tajnica Zajednice kulturnih udruga

-Zajednica je željela napraviti nešto čime će proslaviti Dan županije budući da kroz proteklih 20 i više godina nismo imali ni jednu priredbu na županijskoj razini. Učinilo nam se kao najljepše rješenje da svu svoju kulturnu kreativnost, amatersko kulturno stvaralaštvo, ugradimo u proslavu Dana županije. Svake je godine sve veći broj onih koji žele nastupiti na toj priredbi koju su počeli osjećati kao svoju i jedinstvenu. Ove godine nastupit će 25 udruga s preko 500 sudionika – tu je 12 folklornih skupina koje njeguju slavonsko tradicijsko blago,tri Češke besede, dva pjevačka zbora, dvije  puhačke glazbe, dvije povijesne straže i dvije plesne skupine koje njeguju suvremeno plesno stvaralaštvo,” naglasila je Pirović. Županijski mozaik je ujedno i izlučna smotra za nacionalnu razinu izvornog i koreografiranog folklora koje će obaviti stručno povjerenstvo.

Više iz kategorije