Županica Jozić održala sastanak s ravnateljima škola

Autor: Požeško-slavonska županija

U Velikoj vijećnici Županije danas je održan sastanak ravnatelja osnovnih i srednjih škola te Đačkog doma Požeško-slavonske županije kojeg je sazvala županica Antonija Jozić, a na kojem su nazočili i zamjenik Ferdinand Troha, pročelnici za društvene djelatnosti, unutarnju reviziju i proračun i financije te ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije.

Na samom početku županica Jozić zahvalila se ravnateljima što su se odazvali današnjem sastanku te se ukratko predstavila obzirom na primopredaju dužnosti župana koja se dogodila u svibnju.

„Jedan od razloga našeg sastanka razgovor je i oko toga što bi naše škole trebale učiniti po pitanju uvođenja jednosmjenskog rada obzirom na najavljeno financiranje iz EU fondova, zatim po pitanju produženog boravka za osnovne škole koje to još nemaju uspostavljeno, kao i po pitanju planiranja i izvršavanja proračuna obzirom da su škole od ove godine u sustavu riznice Požeško-slavonske županije. Nadam se da će taj sustav pomoći i vama kao školama, i nama kao vašem osnivaču, u dobrom i kvalitetnom planiranju i izvršavanju rashoda posebice iz decentraliziranih sredstava koja dobivamo iz proračuna RH. Smatram da itekako trebamo iskoristiti ono što nam stoji na raspolaganju s posebnim naglaskom na EU fondove.” – rekla je županica Jozić te istaknula kako je u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti najavljeno da će se sredstva za modernizaciju osnovnih škola moći usmjeriti u one škole koje će uvesti jednosmjenski rad dok će sredstva za srednje škole biti usmjerena u dogradnje, izgradnje, rekonstrukcije i opremanje tih škola s naglaskom na podizanje kvalitete obrazovanja.

„Da bismo uspješno pripremili projekte trebam konkretne podatke o preduvjetima za uvođenje jednosmjenske nastave u osnovnim školama. U rebalansu proračuna osigurali smo sredstva za projektne dokumentacije, ishodit ćemo građevinske dozvole te biti spremni za raspisivanje natječaja za EU sredstva.” – rekla je županica Jozić te je najavila ravnateljima skorašnji obilazak svih škola i čestitala im na uspješno završenoj školskoj godini koja je bila jako izazovna radi pandemije koronavirusa.

Nakon uvodnih riječi županice nazočnima su se pojedinačno obratili svi ravnatelji predstavivši svoje škole, investicije koje su imali u prethodnoj školskoj godini te planove koje imaju za budućnost.

Više iz kategorije