Županica Antonija Jozić izabrana za izvjestiteljicu za proračun i resurse Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe

Autor: D.K.

Uz novu funkciju požeško-slavonske županice, na koju je voljom većine birača izabrana, Antonija Jozić je jučer izabrana i za izvjestiteljicu za proračun i resurse Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe.

-Na današnjoj on-line sjednici ureda Kongresa izabrana sam za izvjestiteljicu za proračun i resurse Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe. Financije su oduvijek bile “moje” područje i zahvalna sam na prilici i časti koja mi je ukazana – prokomentirala je požeško-slavonska županica Antonija Jozić na svom Facebook profilu.

Članovi ureda Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti održali su sastanak na daljinu 26. svibnja.

Održali su razmjenu mišljenja s veleposlanicom Mårten Ehnberg, stalnom predstavnicom Švedske pri Vijeću Europe i predsjednicom Izvjestiteljske skupine za demokraciju Odbora ministara Vijeća Europe i dogovorili se da će ojačati politički dijalog između dviju institucija.

Imenovali su nove izvjestitelje i predstavnike Ureda za vanjska tijela i odabrali kandidate za Kongres za nagradu  Sjever-Jug 2021. godine .

Članovi Biroa izrazili su zabrinutost zbog situacije bivših članova Kongresa zatvorenih u Turskoj.

Ispitali su programe rada Odbora za praćenje, upravljanje i tekuće poslove za razdoblje 2021. – 2022. u svjetlu kongresnih prioriteta i usvojili nove zadatke za buduća izvješća.

Ured je također usvojio dnevni red drugog dijela 40. zasjedanja koji će se održati od 15. do 17. lipnja na daljinu.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88