“Župane” mi nismo komunisti mi smo ponosni dragovoljci i hrvatski branitelji

Autor: D.K.

KUTJEVO – Izborna pobjeda HDZ-a u Kutjevu i njihovog kandidata za gradonačelnika Josipa Budimira nije se stišala ponajviše zbog izgovorenih riječi župana Alojza Tomaševića prilikom proglašenja pobjednika.

Veliku “buru” izazvali su dragovoljci i branitelji Kutjeva osjećajući zgražanje i poniženje nakon uvredljivih riječi župana Požeško-slavonske županije Alojza Tomaševića koje je izrekao u nedjelju nakon lokalnih izbora u Kutjevu.

Na današnjoj reakciji imali smo priliku pogledati video izjavu župana Tomaševića koji je izrekao slijedeće riječi: “Mi smo danas vratili Hrvatstvo, mi smo vratili zajedništvo, mi smo danas pobijedili komunizam u Kutjevu“.

Miodrag Čamak

-Da li ovakva uvredljiva izjava doliči jednom županu i generalu u 2014. godini, u našoj demokratskoj Hrvatskoj. Uvredljiva izjava se odnosi na sve stanovnike Kutjevačkog kraja jer izjava župana odnosi se na sve koji ne razmišljaju kao župan. „Oslobađati“ Kutjevo od komunista u 2014. godini može samo osoba koja nije dostojna nazvati se županom svih žitelja naše županije i generalom HV-a – s ogorčenjem je izrekao Miodrag Čamak, dragovoljac i invalid iz Domovinskog rata i pripadnik 1. gardijske brigade „Tigrovi“.

Okupljeni dragovoljci i branitelji Domovinskog rata Nikola Katavić, Mirko Cenbauer i Veseljko Marković zajedno sa Miodragom Čamakom svojim su dolaskom iskazali veliko nezadovoljstvo ponašanjem župana i njegovim istupom.

-Budući da su nas kontaktirali mnogi roditelji i djeca poginulih Hrvatskih branitelja, dragovoljci, invalidi Domovinskog rata i branitelji, prozvani u njegovoj izjavi odlučili smo se na ovaj korak i ovu konferenciju za novinare – rekao je Čamak poručivši “dosadašnjem” županu i generalu da su svi oni pripadnici samo jedne „političke stranke“, a to je jedina HRVATSKA i naše jedno i jedino Kutjevo.

U svojim su izjavama okupljeni dragovoljci i branitelji javno pitali župane da li je zaboravio da je komunizam srušen davnih ’90-tih godina kada su svi oni dali svoj glas Hrvatsku i za prvog Hrvatskog zapovjednika dr. Franju Tuđmana.

-Pitamo našeg župana i generala da li smo svi mi komunisti i anti hrvati? Da li mi zaslužujemo takvu etiketu od čovjeka koji bi trebao širiti zajedništvo i  Hrvatstvo, a ne stvarati razdor i širiti mržnju među ljudima – govori Miodrag Čamak.

Uz prikazana dobivena odlikovanja, i druga priznanja kojima nazočni branitelji potvrđuju svoju pripadnost i opredijeljenost s velikim su ogorčenjem završili svoje obraćanje na kojima se mogla prepoznati velika razočaranost i povrijeđenost.

 

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot