“Župane” mi nismo komunisti mi smo ponosni dragovoljci i hrvatski branitelji

Autor: DK

KUTJEVO – Izborna pobjeda HDZ-a u Kutjevu i njihovog kandidata za gradonačelnika Josipa Budimira nije se stišala ponajviše zbog izgovorenih riječi župana Alojza Tomaševića prilikom proglašenja pobjednika.

Veliku “buru” izazvali su dragovoljci i branitelji Kutjeva osjećajući zgražanje i poniženje nakon uvredljivih riječi župana Požeško-slavonske županije Alojza Tomaševića koje je izrekao u nedjelju nakon lokalnih izbora u Kutjevu.

Na današnjoj reakciji imali smo priliku pogledati video izjavu župana Tomaševića koji je izrekao slijedeće riječi: “Mi smo danas vratili Hrvatstvo, mi smo vratili zajedništvo, mi smo danas pobijedili komunizam u Kutjevu“.

Miodrag Čamak

-Da li ovakva uvredljiva izjava doliči jednom županu i generalu u 2014. godini, u našoj demokratskoj Hrvatskoj. Uvredljiva izjava se odnosi na sve stanovnike Kutjevačkog kraja jer izjava župana odnosi se na sve koji ne razmišljaju kao župan. „Oslobađati“ Kutjevo od komunista u 2014. godini može samo osoba koja nije dostojna nazvati se županom svih žitelja naše županije i generalom HV-a – s ogorčenjem je izrekao Miodrag Čamak, dragovoljac i invalid iz Domovinskog rata i pripadnik 1. gardijske brigade „Tigrovi“.

Okupljeni dragovoljci i branitelji Domovinskog rata Nikola Katavić, Mirko Cenbauer i Veseljko Marković zajedno sa Miodragom Čamakom svojim su dolaskom iskazali veliko nezadovoljstvo ponašanjem župana i njegovim istupom.

-Budući da su nas kontaktirali mnogi roditelji i djeca poginulih Hrvatskih branitelja, dragovoljci, invalidi Domovinskog rata i branitelji, prozvani u njegovoj izjavi odlučili smo se na ovaj korak i ovu konferenciju za novinare – rekao je Čamak poručivši “dosadašnjem” županu i generalu da su svi oni pripadnici samo jedne „političke stranke“, a to je jedina HRVATSKA i naše jedno i jedino Kutjevo.

U svojim su izjavama okupljeni dragovoljci i branitelji javno pitali župane da li je zaboravio da je komunizam srušen davnih ’90-tih godina kada su svi oni dali svoj glas Hrvatsku i za prvog Hrvatskog zapovjednika dr. Franju Tuđmana.

-Pitamo našeg župana i generala da li smo svi mi komunisti i anti hrvati? Da li mi zaslužujemo takvu etiketu od čovjeka koji bi trebao širiti zajedništvo i  Hrvatstvo, a ne stvarati razdor i širiti mržnju među ljudima – govori Miodrag Čamak.

Uz prikazana dobivena odlikovanja, i druga priznanja kojima nazočni branitelji potvrđuju svoju pripadnost i opredijeljenost s velikim su ogorčenjem završili svoje obraćanje na kojima se mogla prepoznati velika razočaranost i povrijeđenost.

 

 

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.