Župan Tomašević s gradonačelnicima i načelnicima općina: Koordinacija i razgovor o projektima, manifestacijama, turizmu, zdravstvu….

Redovito se održavaju Koordinacije gradonačelnika i načelnika općina s područja Požeško-slavonske županije koje saziva župan Alojz Tomašević, a na kojima budu njegovi zamjenici i zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić te predstavnici Županijske turističke zajednice, Razvojne agencije i dr.. Razgovara se o različitim temama i donose važni zaključci i preuzimaju pojedinačne odgovornosti.

Između ostalih tema, na jučerašnjem sastanku podneseno je Izvješće o stanju u općinama, gradovima i županiji, a na dnevnom redu Koordinacije bile su i točke vezane uz zdravstvo, Dane hrvatskog turizma i Glazbeni festival u Požegi te CRO Race čija će jedna od ukupno šest etapa, ona slavonska obuhvatiti i Požeško-slavonsku županiju.

Razmatralo se i stanje s projektima na području županija te utvrdili planove za daljnje djelovanje. Jedna od informacija bila je vezana i uz pripreme za 1. siječnja iduće godine kada Državna uprava dolazi u sastav Županije. Razgovaralo se i o zdravstvu na području županije prvenstveno dežurstvu liječnika tijekom vikenda, kako je to i zakonom regulirano te kako se i i na koji način lokalna samouprava može uključiti da se zadržali stručno medicinsko osoblje na našem području.

Jedna od važnijih tema je bila svakako i pripreme za Dane hrvatskog turizma koji će se održati na prostoru pet slavonskih županija od 2. do 5. listopada.

-Dao sam prijedlog resornom ministru da se jedan dan manifestacije održi na prostoru naše županije. Željeli bi realizirati veliki turistički skup na središnjem prostoru grada Kutjeva, kako bi vinari i vinogradari prezentirali svoju djelatnost – rekao je župan Tomašević.

Što se tiče turističkih aktivnosti, 1. listopada kreće i velika biciklistička utrka CRO Race (nekada Tour of Croatia), a dogovoreno je da, osim Osječko-baranjske županije u toj utci bude uključen i prostor Požeško-slavonske županije.

-To je vrhunska sportsko-turistička manifestacija i velika prilika za predstavljanje naših turističkih potencijala, posebice u segmentu cikloturizma – dodao je župan naglašavajući važnost Glazbenog festivala Aurea Fest u Požegi koji prema njegovim riječima treba ostati prepoznatljiva manifestacija koja može imati značajnijeg utjecaja na prostoru cijele županije.

0 Comment