Župan Tomašević polučio daleko bolje preferencijske rezultate od gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić

Autor: D.K.

Lucić, Tomašević, Jozić

POŽEGA – S područja Požeštine na proteklim parlamentarnim izborima bilo je troje HDZ-ovih kandidata na listi Domoljubne koalicije: Franjo Lucić, Alojz Tomašević i Antonija Jozić.

Analizirajući rezultate glasovanja po općinskim i gradskim izbornim povjerenstvima vidljivo je kako je aktualni požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uvjerljivo dobio najviše preferencijskih glasova i to 3.981. Franjo Lucić dobio je preferencijalno povjerenje građana iz Požeštine od 2.446 glasača dok je aktualna gradonačelnica Antonija Jozić dobila samo 1.778 preferencijalnih glasova.

Alojz Tomašević gotovo da je uvjerljivo zadobio povjerenje u svim općinama i gradovima Požeštine,izuzev grada Pleternice, što je i razumljivo jer su ipak, slučajno ili ne, dva kandidata iz HDZ-a baš iz toga grada.

Nije nikakvo čudo što je župan Tomašević dobio toliki broj preferencijskih glasova jer je svakodnevno među narodom i svojim sugrađanima koji cijene njegov angažman i poduzetnost na svim poljima njegovog djelovanja. U općinama i gradovima Požeštine Tomašević je dobio 3.981 glas, najviše u odnosu na svoja dva stranačka kandidata, dok je u cijeloj V. izbornoj jedinici dobio čak 5.183 glasova. Unatoč tolikom broju preferiranih glasova župan Tomašević nije uspio zauzeti mjesto u Hrvatskom saboru što ne znači da do toga neće doći ako se koalicijska Vlada bude slagala iz redova Domoljubne koalicije.

Franjo Lucić koji već ima saborskog iskustva na području općina i gradova u Požeštini dobio je 2.446 glasova dok je na razini cijele V. izborne jedinice ta brojka nešto veća i iznosi 3.784.

Može li biti zadovoljna aktualna gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić sa preferencijskim glasovima birača to ćemo ostaviti analitičarima neka zaključe. Ukupno je u V. izbornoj jedinici dobila 2.667 glasova dok je u Pleternici dobila 1.060, a u ostalim općinama i gradovima u Požeštini ukupno samo 718 glasova birača.

Više iz kategorije