Župan Tomašević organizirao lov, a meso četiri divlje svinje darivali Caritasu /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Po tradiciji na kraju svake kalendarske godine, točnije u vrijeme Došašća, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević organizira humanitarni lov na divlje svinje sa kojega se meso donira Caritasu Požeške biskupije kako bi njihovi korisnici imali dobre obroke za predstojeće blagdane.

Ove godine domaćin toga lova je bilo Lovačko društvo „Psunj“ iz Orljavca, a u lovištu koje nosi ime po tome mjestu okupilo se više od 80 gospodarstvenika, dužnosnika, lovaca i prijatelja među kojima su uz župana Tomaševića bili general Mladen Markač, saborski zastupnik Franjo Lucić, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević i drugi.

Tijekom dva pogona odstrijeli su četiri divlje svibnje, a meso divljači predat će požeškom Caritasu.

Nakon lova predsjednik „Psunja“ Željko Lokmer zahvalio je nas odazivu i striktnom provođenju lovne discipline.

-Bili ste u lovu upravo onakvi kakvi trebate biti odgovorni i disciplinirani, a ova  tradicija prelazi državne granice jer je ovaj lov postao međunarodni zbog sudjelovanja prijatelja iz Slovenije, te Bosne i Hercegovine – istakao je župan Tomašević zahvalivši se domaćinima i njihovim pogoničima koji su pomagali tijekom lova.

Na kraju su sudionici nagrađeni veselim pjesmama i svirkom sastava Nehajski bećari pod vodstvom Ivana Biondića, a druženje sudionika lova potrajalo je do kasnih večernjih sati.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: