Župan Tomašević obišao završetak radova izgradnje cesta na lipičkom području

Autor: DK

Požeško – slavonski župan Alojz Tomašević, u pratnji gradonačelnika Lipika Vinka Kasane i ravnatelja Županijske uprave za ceste Mije Jozaka, obišao je danas završetak radova na cesti Brekinska – Goveđe Polje, čija je ukupna duljina 1000 metara, a vrijednost oko 850 tisuća kuna.

-Kao što je poznato i vidljivo te sukladno mojim obećanjima, ali i izvrsnoj suradnji s gradonačelnicima i načelnicima, Požeško – slavonska županija se brine za ravnomjeran razvoj svih općina i gradova, pogotovo kad su u pitanju županijske ceste. Upravo zato, na temelju prijedloga i kvalitetne suradnje s gradonačelnikom Lipika, odlučili smo staviti u plan i ovu cestu koja dosad nije bila asfaltirana, ali je prometna jer se njome služi znatan broj poljoprivrednika i privrednika, a isto tako povezuje i dvije županije – rekao je župan.

-Posebna vrijednost ove ceste jest u tome što povezuje Požeško – slavonsku i Bjelovarsko – bilogorsku županiju, dakle Grad Lipik i Općinu Dežanovac te omogućuje bolju gospodarsku aktivnost jer ovo je područje na kojem se ljudi intenzivno bave poljoprivredom – istaknuo je gradonačelnik Kasana te dodao kako uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, Požeško – slavonske županije te institucija poput ŽUC-a vodimo građane Lipika i okolnih naselja prema boljem i ljepšem mjestu za život.

Župan je obišao i radove na cesti Gornja Obrijež – Donja Obrijež, prema Kapetanovom Polju. U Donjoj Obriježi se radi o rehabilitaciji postojećeg donjeg sloja koji je bio degradiran. Pristupilo se izvođenju radova na prometnici širine pet metara i dužine 2600 metara gdje se stavio završni habajući sloj. Cijena radova približno iznosi 1,2 milijuna kuna, a posljednjih četiri do pet godina u naseljima Veliki Banovac te Donja i Gornja Obrijež izvršena je obnova asfaltnog tepiha dužine između šest i sedam kilometara.

Izvor: PSŽ

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: