Župan Tomašević, jakšički načelnik Kovačević i kutjevački gradonačelnik Budimir obišli područja stradala u nevremenu (FOTO)

Autor: Požega Portal

JAKŠIĆ/VETOVO/LUKAČ – I dok su stanovnici istočnog dijela Požeštine još uvijek u šoku promatrali posljedice nevremena koje je tijekom poslijepodneva zahvatilo sela kutjevačkog, požeškog i pleterničkog kraja, na teren su izišli požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir te načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Župan se sa suradnicima u razgovoru s mještanima uvjerio u ogromne štete, kako na obiteljskim kućama i gospodarskim zgradama tako i na ratarskim kulturama, posebno duhanu. Nastradale su i površine žita koje nisu pokošene, a bile su planirane ovih dana. Već sada sve ide u pravcu proglašenja elementarne nepogodne, koju je najavio župan Tomašević.

– Blaga je riječ nepogoda jer ovo što se dogodilo je strašno, neopisivo. Sva sam bila izvan sebe i još sam u šoku – prepričava nam jedna mještanka Jakšića.

Nanesene su nenadoknadive štete, najvjerojatnije višemilijunske. Ratarske kulture na određenim područjima su u potpunosti uništene, što od leda što od obilnih oborina i vode koja je još uvijek na oranicama.

Otežano se kretao i promet zbog vode na cesti ali i drveća i granja koje palo na cestu. Prometnica između Jakšića i Trapara je zatvorena za sav promet jer je palo drveće na cestu. Jakšički vatrogasci počeli su uklanjati stabla i granje s ceste. Uključene su i druge vatrogasne ekipe na svojim područjima koje su se stavile na raspolaganje stanovništvu.

Uz sve nedaće za slavonskog seljaka samo je trebala još i ovakva nepogoda. U nekoliko minuta izgubili su sve. Teško je pronaći riječi kojim bi se mogla opisati situacija koja je zatečena. Susjed susjedu priskače u pomoć i pokušava spasiti što se spasiti dade.

Javio nam se i čitatelj iz Velike koji nam je poslao fotografiju koja govori o kakvom se nevremenu radilo.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: