Župan Tomašević: Gospodarstvo je osnova i metoda moga rada

Autor: D.K.

Alojz TomaševićPOŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević na današnjoj se konferenciji za novinare, uoči sutrašnje Županijske skupštine, osvrnuo na dosadašnji rad posebice za period lipanj-prosinac 2013. godine što će biti jedna od točaka dnevnog reda.

Gospodarstvo, gospodarstvo i samo gospodarstvo jedini je jamac uspješnosti razvoja naše županije može se zaključiti iz izlaganja koje će biti prezentirano županijskim vijećnicima.

Poznato je da župan intenzivno obilazi gospodarstvenike sa željom da se upozna sa stanjem kako bi mogao dati potporu i pomoć koliko je to u njegovoj moći. Posebno ga raduje što su se naši gospodarstvenici održali na tržištu unatoč krizi i recesiji čemu je veliki doprinos orjentiranost prema izvozu.

-Osnova i metoda moga rada, želja i namjera, u što vjerujem da ću uspjeti, rad je sa gospodarstvenicima i suradnja sa gospodarstvenicima – naglašava župan Tomašević.

Župan pozdravlja rad gospodarstvenika i čestita im na uspješnosti uz želju da ako ne mogu da zaposle da barem zadrže postojeća radna mjesta te da iskoriste sredstva koja se putem natječaja nude preko EU fondova.

-Održali smo niz sastanaka, upoznali preko razvojne agencije i drugih službi o mogućnostima i planovima već za ovu i narednu godinu što to naši gospodarstvenici mogu očekivati kroz strukturne fondove. Žao mi je što već prošle godine što nismo uspjeli povući 333 milijuna eura kroz poljoprivredu. Do kraja godine možemo očekivati natječaje za razvoj kako poljoprivrede tako i rularnog razvoja općenito – ističe Tomašević.

Prema svim planiranim aktivnostima, sagledavajući i one koje su iza nas, iz svega proizlazi da župan nema puno slobodnog vremena. Sudjelovanje na brojnim događanjima, odlazak u brojne posjete, davanje mnogih podrški te održavanje brojnih kontakata, kako sa domaćim tako i inozemnim partnerima i eventualnim investitorima, samo je manji dio kojeg možemo izdvojiti iz svakodnevnog županovog protokola.

Najvažnija činjenica iznesena na današnjoj konferenciji je ta da je već pripremljeno projekata za 1,2 milijarde kuna. Sve su to projekti koji čekaju realizaciju ili se čeka na raspisivanje najavljenih natječaja.

O brojnim drugim aktivnostima koje su obilježile dosadašnji rad župana Tomaševića više će biti riječi na Županijskoj skupštini.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot