Župan Alojz Tomašević proglasio elementarnu nepogodu za područje grada Pleternice i općine Čaglin

Autor: Jelenko Topić

Temeljem Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda i Statuta Požeško-slavonske županije župan Alojz Tomašević donio je odluku o proglašenju prirodne nepogode- zbog orkanskog i olujnog vjetra koji su zahvatili pleternički i čaglinski kraj 4. kolovoza u poslijepodnevnim satima.

-Proglašavam prirodnu nepogodu za područje grada Pleternice i općine Čaglin , a zbog orkanskog i olujnog vjetra uz obilnu kišu i led koji je uzrokovao veliku materijalnu štetu na stambenim i gospodarskim objektima te na poljoprivrednoj proizvodnji – stoji u odluci župana Tomaševića.

Njome su obvezana Općinsko i Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda ove dvije jedinice lokalne samouprave  da u zakonskom roku unose podatke u Registar šteta sukladno Pravilniku o štetama od prirodnih nepogoda.

Očekuje se da navedene štete budu barem djelomično nadoknađene žiteljima ih područja, a za tu namjenu zatražit će se sredstva iz državnog proračuna.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88