Zoran Milanović: Mi planiramo pobijediti, a ne dominirati

Autor: PROMO

POŽEGA – Održan je predizborni skup Narodne koalicije u Požegi na koji su se odazvali brojni Požežani. Na skupu su uz domaćina, nositelja liste za V. izborne jedinice Zdravka Ronka govorili o programu, predsjednici koalicijskih stranaka, SDP-a Zoran Milanović, HNS-a Ivan Vrdoljak, HSU-a Silvano Hrelja i potpredsjednik HSS-a Davor Vlaović.

-Pred vama je Narodna koalicija, danas smo tu da vam se predstavimo, a ovom prilikom predstavljam kandidate u V. izbornoj jedinici – rekao je nositelj liste za V. izbornu jedinicu Zdravko Ronko pozdravljajući na predizbornom skupu visoke uzvanike i građane Požege.

Dvoje kandidati na listi Narodne koalicije u V. izbornoj jedinici iz Požege su Zdravko Ronko, koji je na prvom i Martina Vlašić koja je na 14. mjestu dok su redom slijedeći kanidati, Davor Vlaović, Marta Luc-Polanc, Predrag Matić, Vinko Grgić, Anica Birač, Vera Bošnjak, Biljana Gaća, Emina Berbić Kolar, Zvonimir Dragun, Marinko Lukenda, Josip Krnić i Mirna Krajina Andričević.

-Naroda koalicija jamči nastavak reforme obrazovanja i zdravstvo dostupno svima a ne samo onim bogatima kako su to neki htjeli provest u ovoj državi. Narodna koalicija jamči prva svakom pojedincu – rekao je Zdravko Ronko koji je prepustio da nešto više o programu kažu čelnici stranaka koje su u koaliciji predvođeni predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem.

Ispred HSU-a se obratio predsjednik te stranke Silvano Hrelja dok je u ime HSS-a kao dostojna zamjena predsjednika nastupio i o programu govorio potpredsjednik te stranke Davor Vlaović koji je drugi na listi Narodne koalicije u V. izbornoj jedinici. Ispred HNS-a govorio je predsjednik Ivan Vrdoljak dok je program na kraju sumirao predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

-Godinama dolazim u Požegu koja mi je uvijek bila uvijek izbalansirana sredina, a prvi puta sam bio ovdje bio 2001. godine. Zdravko Ronko je postao gradonačelnik Požege 2002. pa 2004. godine i tako dalje na kojoj je funkciji bio dvanaest godina u kojem vremenu je grad napredovao. Vrijeme je išlo i mi smo u Požegi pobjeđivali i na lokalnim i parlamentarnim izborima, gubili i pobjeđivali opet. Nazivi ovih vaših ulica koje ovdje vidimo svjedoče kako ovdje nema niti Trga Josipa Broza Tita niti Franje Tuđmana. Dolje niže ima ulica prvog Hrvatskog predsjednika. Dosta je gnjavaža sa Titom i Tuđmanom. Svatko će mislit što želi mislit, a ja nikoga ne mogu uvjerit da misli ono što ja mislim jer nemam tu ambiciju niti moć i snagu, to nema nitko – rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović koji je naglasio kako je stabilna vlast i siguran smjer za Hrvatsku Narodna koalicija.

Milanović je naglasio kako Narodna koalicija ima namjeru pobijediti, a ne dominirati o čemu je govorio na prethodnom skupu u Slavonskom Brodu.

-Rekao sam danas u Slavonskom Brodu, HDZ je super, a mi smo eurosuper, gorivo za modernu vožnju. Oni nisu loši ali mi im moramo dati ulaznicu za 21. stoljeće. Iz toga je razloga moj savjet da se prešaltate i premjestite jer Hrvatsku čekaju novi izazovi, civilizirani izazovi koji postavljaju pitanja kako zaraditi više, kao biti brži od konkurenata i svih onih koji imaju znanja i vještine, a naše moraju biti uvijek veće. Trebamo se osloniti na vlastite snage i nešto malo saveza. To je put do uspjeha. Ako smo do prije 5 godina bili tek na 90. mjestu po kriterijima poslovanja koje postavlja Svjetska banka, a danas smo 40., a ja kažem da ćemo biti 30. za nekoliko godina i da je to manje-više svjetski vrh onda je to realna ambicija i u takvu zemlju dolaze svjetske firme koje zapošljavaju naše školovane ljude. Ništa ne ide preko noći, zato su to ključna pitanja našeg razvoja danas ili za tjedan dana, a ne da li se neki trg zove po Titu ili Tuđmanu. Tu ćemo se razlikovat u mišljenjima, manje ili više, ali ne možemo svi misliti isto. Bitno je da mislimo isto oko ključnih pitanja razvoja – dodao je Milanović i osvrnuo se na poreze koji su česta tema razgovora među političarima.

-Oko poreza, konačno možemo razgovarati o porezima i vidjeti da oni koji bi ponovno željeli voditi Hrvatsku i koji su u zadnjih osam mjeseci radili jako loše oni nisu razumjeli kako funkcionira država. Oni bi ukinuli sve poreze samo kako bi se dopali ljudima. Ja kažem neki će porezi biti manji, ali poreza će i dalje biti jer se iz njih isplaćuju mirovine, isplaćuje učenički prijevoz, osigurava besplatno školovanje i dr. Naslijedili smo zemlju u jako teškoj financijskoj situaciji, sa ogromnim deficitom. Sada to više nije tako, sad je bolje, nije sjajno ali je bolje. To je rezultat nečijeg rada. Ljudi vole uspoređivat državni i kućni budžet, tu ima sličnosti ali nije isto. U tom slučaju kućni budžet je u gorem položaju. Država je država i kada se zaduži uvijek se izvuče. Hrvatska treba biti jaka i konkurentna, trebamo se sami poštivati i kada Hrvatska takva bude onda će nas i drugi poštivati. Pozivam vas da izađete na izbore i da birate razumom i srcem. Glasajte za nas jer su drugi slabiji od nas i lošije su rješenje u ovom trenutku. Učinimo da 11.rujan bude jedan običan i sretan dan – zaključio je Milanović.

Na kraju skupa predsjednik požeško-slavonskog SDP-a Zdravko Ronko i nositelj liste zahvalio se svima na dolasku i naglasio kako nitko neće pogriješiti ako zaokruži listu br. 13 jer je to lista koji vodi u siguran smjer.

Građani Požege i simpatizeri stranke i koalicije iskoristili su priliku porazgovarati sa čelnicima stranaka, posebice Zoranom Milanovićem i s njima se fotografirati.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.