Znate li gdje se nalazi povremeni hrvatski nogometni reprezentativac rođeni Požežanin?

Autor: Leon Tomić

Matej Mitrović (Požega, 10. studenoga 1993.) hrvatski je nogometaš koji trenutno igra za Belgijski klub Club Brugge KV. Karijeru je započeo u Kutjevu nakon čega je prešao u nogometnu školu kluba Kamen Ingrada iz Velike. Godine 2012. kao junior prelazi u Cibaliu i započinje svoju profesionalnu karijeru.

Već godinu dana kasnije Matej postaje “vrela” roba na tržištu i interesi za njegove usluge postaju sve veće. HNK Rijeka 2013. godine u transferu vrijednom 130 tisuća eura dovodi mladog talentiranog braniča.

Nakon 4 godine provedene na Kantridi interesi za Mateja samo se povećavaju, Rijeka koristi fantastičnu priliku i zarađuje ogroman novac prodajom Požežanina u Besiktas (4,20 milijuna eura). To je ujedno bio njegov najveći transfer koji je ostvario kao igrač. Nakon samo godinu dana otišao je na posudbu u Club Brugge KV nakon čega su ga konačno otkupili 2018. godine od Besiktasa za 3,5 milijuna eura.

Što se tiče vrijednosti igrača najveća je bila 2018. godine kada je Mitrović vrijedio 4 milijuna eura. Danas po zadnjim izračunima vrijedi 1.5 milijuna eura te igra za Belgijskog prvaka.

Matej je također imao i reprezentativno iskustvo zamalo je upao kao putnik za povijesno svjetsko prvenstvo 2018. godine, ali zbog stalnih ozljeda prednost je dobio tek iduće godine u Ligi nacija.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek