Znanstveno-stručni skup “OTO 2014.”

Autor: DK

blankPOŽEGA – Jučer su započele aktivnosti oko znanstveno-stručnog skupa  pod nazivom OTO 2014 u Požegi. posjetom tvrtki SPIN VALIS gdje su sudionici upoznati sa tehničkim održavanjem pogona, te ostalim tehničkim zanimljivostima. Danas je održan tematski skup na kojemu je bilo preko 50-ak sudionika i više prezentatora svojih istraživanja te nekoliko izlagača opreme i rezervnih dijelova.

Informacije o skupu je dao predsjednik Izvršnog odbora Društva održavatelja Osijek prof.dr.sc. Zlatko Lacković-redoviti profesor na Građevinskom i Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku i profesor Visoke škole na Veleučilištu u Požegi.

-Društvo održavatelja Osijek kontinuirano djeluje već 23 godine a bilo je aktivnosti i ranijih desetak godina. Osnovna aktivnost se sastoji u istraživanju i informiranju te edukacijskom djelovanju uz okupljanje inženjera građevinarstva, elektotehnike, strojarstva , poljoprivredne mehanizacije, informatike i ostalih stručnjaka koji se bave održavanjem tehničkih sustava na širem području Slavonije i Baranje – naglasio je prof. Lacković

blank

Svake se godine održava znanstveno-stručni skup pod nazivom OTO, organizacija-tehnologija-održavanje, u nekom od gradova Slavonije i Baranje uz pokroviteljstvo zainteresiranog gospodarskog subjekta, određene asocijacije odnosno znanstveno-stručne ustanove. Sva aktivnost je usmjerena na razvoj održavanja ali i na poticanje stručnjaka-inženjera na poduzetništvo u djelokrugu tehničkog održavanja.

-Na današnjem skupu su stručnjaci i znanstvenici prezentirali svoje istraživačke uratke koji će biti objavljeni u Zborniku radova i na raspolaganju svim ostalim aktivistima i institucijama. Osim prezentacija izlagači su izložili nova dostignuća iz područja rezervnih dijelova i opreme a prezentirana je i knjiga „Outsourcing u održavanju“-ističe profesor Lacković.

Knjiga „Outsourcing u održavanju“postavljena je na internet i svi zainteresirani je mogu koristiti i preuzeti njen sadržaj besplatno.

blank

Ove je godine glavni pokrovitelj skupa OTO 2014 HGK-Županijska komora Požeško-slavonske Županije sa Obrtničkom komorom i Udruženjem obrtnika iz Požege dok su  znastveno-stručni pokrovitelji Građevinski, Elektrotehnički i Poljoprivredni fakulteti iz Osijeka i Veleučilište u Požegi. Skup je održan je u Obrtničkom domu u Požegi.

-Skup je imao međunarodni karakter jer su sudionici iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja. Rezenzentski sastav je osim znanstvenika i stručnjaka iz Republike Hrvatske bio sastavljen od znanstvenika sa Univerziteta u Pečuhu, Univerze u Mariboru, Univerziteta u Tuzli i Univerziteta u Novom Sadu. Opći dojam je da ovakovi skupovi doprinose stvaranju poduzetničke klime osobito usmjerene na razvoj i održavanje  tehničkih sustava -zaključuje prof. Lacković.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića