Znanstveno-stručni skup “OTO 2014.”

Autor: D.K.

POŽEGA – Jučer su započele aktivnosti oko znanstveno-stručnog skupa  pod nazivom OTO 2014 u Požegi. posjetom tvrtki SPIN VALIS gdje su sudionici upoznati sa tehničkim održavanjem pogona, te ostalim tehničkim zanimljivostima. Danas je održan tematski skup na kojemu je bilo preko 50-ak sudionika i više prezentatora svojih istraživanja te nekoliko izlagača opreme i rezervnih dijelova.

Informacije o skupu je dao predsjednik Izvršnog odbora Društva održavatelja Osijek prof.dr.sc. Zlatko Lacković-redoviti profesor na Građevinskom i Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku i profesor Visoke škole na Veleučilištu u Požegi.

-Društvo održavatelja Osijek kontinuirano djeluje već 23 godine a bilo je aktivnosti i ranijih desetak godina. Osnovna aktivnost se sastoji u istraživanju i informiranju te edukacijskom djelovanju uz okupljanje inženjera građevinarstva, elektotehnike, strojarstva , poljoprivredne mehanizacije, informatike i ostalih stručnjaka koji se bave održavanjem tehničkih sustava na širem području Slavonije i Baranje – naglasio je prof. Lacković

Svake se godine održava znanstveno-stručni skup pod nazivom OTO, organizacija-tehnologija-održavanje, u nekom od gradova Slavonije i Baranje uz pokroviteljstvo zainteresiranog gospodarskog subjekta, određene asocijacije odnosno znanstveno-stručne ustanove. Sva aktivnost je usmjerena na razvoj održavanja ali i na poticanje stručnjaka-inženjera na poduzetništvo u djelokrugu tehničkog održavanja.

-Na današnjem skupu su stručnjaci i znanstvenici prezentirali svoje istraživačke uratke koji će biti objavljeni u Zborniku radova i na raspolaganju svim ostalim aktivistima i institucijama. Osim prezentacija izlagači su izložili nova dostignuća iz područja rezervnih dijelova i opreme a prezentirana je i knjiga „Outsourcing u održavanju“-ističe profesor Lacković.

Knjiga „Outsourcing u održavanju“postavljena je na internet i svi zainteresirani je mogu koristiti i preuzeti njen sadržaj besplatno.

Ove je godine glavni pokrovitelj skupa OTO 2014 HGK-Županijska komora Požeško-slavonske Županije sa Obrtničkom komorom i Udruženjem obrtnika iz Požege dok su  znastveno-stručni pokrovitelji Građevinski, Elektrotehnički i Poljoprivredni fakulteti iz Osijeka i Veleučilište u Požegi. Skup je održan je u Obrtničkom domu u Požegi.

-Skup je imao međunarodni karakter jer su sudionici iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja. Rezenzentski sastav je osim znanstvenika i stručnjaka iz Republike Hrvatske bio sastavljen od znanstvenika sa Univerziteta u Pečuhu, Univerze u Mariboru, Univerziteta u Tuzli i Univerziteta u Novom Sadu. Opći dojam je da ovakovi skupovi doprinose stvaranju poduzetničke klime osobito usmjerene na razvoj i održavanje  tehničkih sustava -zaključuje prof. Lacković.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot