“Znanjem za zdraviji život”, projekt za djecu s posebnim potrebama

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Znanjem za zdraviji život novi je projekt udruge roditelja djece s posebnim potrebama “Mi” čija je realizacija krenula početkom ovoga mjeseca. Riječ je o projektu kojemu je financijsku potporu u iznosu od 187 tisuća kuna dalo Ministarstvo znanosti. S realizacijom ovoga projekta želi se educirati djecu s posebnim potrebama  da se što više osamostale, sukladno svojim sposobnostima.

Sam projekt Znanjem za zdraviji život ima pet područja od kojih se udruga Mi kandidirala za dio vezan uz zdrav način života , očuvanje prirode i održivi razvoj.

S ovim projektom kako doznajemo od voditeljice Sniježane Marić žele se ostvariti i drugi ciljevi kao što je razvijanje ekološke svijesti te upoznavanje korisnika sa značajem očuvanja prirode i stvaranje ekoloških navika.

Sve to uključuje i razvijanje svijesti o pravilnoj i zdravoj prehrani kroz radionice koje će im omogućiti da se i sami aktivnije uključe u pripremu zdravih obroka. S ovom se projektom, zaključuje Marić ujedno želi što više osoba s posebnim potrebama uključiti u zajednicu kako bi bili njezini ravnopravni članovi te sukladno svojim mogućnostima dali doprinos njezinu razvoju.

(Foto: Ilustracija, pozega.eu)

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: