Značajan minus u gradskom proračunu

Autor: DK

blankPOŽEGA – Na jučerašnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Požege Vedran Neferović, uz kojeg su bili i njegovi zamjenici Darko Puljašić i Mario Pilon, upozorio je manjak financijskih sredstava u gradskom proračunu zbog mini porezne reforme koja će uzrokovati mnoge probleme i smanjiti investicijska ulaganja.

-Nakon prva tri mjeseca ove godine imamo prve pokazatelja utjecaja nove porezne politike koju je Vlada RH odredila prošle godine. Naš Upravni odjel za financije usporedbu prihoda od poslovanja u prva tri mjeseca 2015. godine i prva tri mjeseca 2014. čime se došlo do zaključka da se radi o smanjenju od 15%. Mi smo u projekcijama u proračunu za ovu godinu očekivali, zbog nerazumne i pogubne odluke, smanjenje od 10%. Podsjetit ću da mi u proračunu za 2015. godinu, uz projekciju smanjenja, nismo mijenjali boda za obračun komunalne naknade što su mnogi gradovi napravili, nismo mijenjali stopu prireza i nisu mijenjana materijalna prava zaposlenih. U rashodima smo smanjivali donacije udrugama u kulturi, udrugama građana, jednim dijelom proračunskim korisnicima, Gradskoj knjižnici, kazalištu, Javnoj vatrogasnoj postrojbi, Vijeću srpske nacionalne manjine, materijalne rashode za grad u iznosu id 224 tisuće kuna. Uz sve to uspjeli smo vezati program poticanja zapošljavanja i razvoj poduzetništva u iznosu od 350 tisuća kuna u 2015. godini gdje su se prvi obrti i tvrtke javile u grad – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.

Na konferenciji je također istaknuto kako se može očekivati šest milijuna kuna manje sredstava na godišnjoj razini u proračunu grada Požege.

-To znači da smo uz ulicu Matije Kožića koja će se sada asfaltirati, čija je vrijednost radova oko milijun kuna, da smo mogli još pet takvih ulica ove godine moglo napravit. Projekt otvoreni bazeni je u projekciji 6,2 milijuna kuna. za jednu godinu je ova Vlada uzela Gradske bazene građanima grada Požege koju investiciju svi željno očekujemo – ističe gradonačelnik Neferović i dodaje kako su nedavno dobili projekciju radova na Trgu sv. Terezije koja iznosi 10 milijuna kuna plus PDV. Dakle u dvije proračunske godine Trg sv. Terezije bez bilo kakvih donacija moga se isfinancirati iz gradskog proračuna.

Sve te usporedbe prezentirat će gradonačelnik Neferović članovima Udruge gradova na sjednici predsjedništva koja se planira održati narednog tjedna u Slavonskom Brodu na kojoj će se sumirati svi podaci na razini RH.

Na sve izneseno zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić zapitao je novinare; “Koliko su Vam porasle plaće na temelju nove porezne politike? Novac koji su nam uzeli kroz poticaj Vlade na potrošnju nećemo dobiti nikad ali srećom ova Vlada neće još dugo – zaključio je.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića