Zlatnu plaketu dobio Požeški orkestar

Autor: Jelenko Topić

Međunarodni festival tamburaške glazbePOŽEGA-  Na 37. Međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku održanom uz 90. godišnjice rođenja njegova osnivača – Julija Njikoša Požeški tamburaški orkestar u kategoriji dječjih orkestara osvojio je zlatnu plaketu. Odlukom stručnog suda festivala kojemu je predsjedavao Zdravko Šljivac iz Zagreba proglašen je najboljim orkestrom u svojoj kategoriji.

-Izveli smo skladbe “Čarobnjakov šešir” Tomislava Uhlika(koja je bila zadana), zatim popularnu skladbu“Tko joj ljubi uplakano lice” autora Siniše Leopolda, te “Na bunaru” Josipa Andrića, koju smo odabrali iz njegovog bogatog opusa  slaveći ove godine 120-ta obljetnica ovog značajnog skladatelja koji je, iako rođen u Vojvodini, školovao u Požegi –ističe dirigent orkestra Tomislav Galić dodavši da su ponosni na ovaj uspjeh što je poticaj za daljnji rad i napredovanje.

Nagrađeni orkestar okuplja 26 mladih svirača starosti do16 godina, a ova nagrada dokaz je njihovog marljivog rada. Požežani su na ovom festivalu nastupili više godina, a ovo im je najviša nagrada.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: