Zlatnom rukometašu Mislavu Obradoviću iz Jakšića prijem upriličio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević /FOTO/

Autor: DK

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević primio je, zlatnog rukometaša hrvatske rukometne reprezentacije, mlađeg kadeta Mislava Obradovića iz Jakšića. Na prijemu kod župana s Mislavom je bila i njegova majka i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.  

blank

Mislav Obradović mladi sportaš iz Jakšića član je zlatne hrvatske mlađa kadetska reprezentacija koja je na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Bakuu osvojila najsjajnije odličje. Nakon “brušenja” rukometnog umijeća u Požegi, Mislav je trenutno član RK Bjelovar i jedan je od onih za koje stručnjaci kažu da su budućnost hrvatskog rukometa.

Na europskom uspjehu mladom rukometašu danas je čestitao i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

blank

-Želim čestitati na promociji  požeško-slavonskog sporta posebno rukometa. Zlatna medalja na Europskom prvenstvu veliko je priznanje i čast mi je što kao župan mogu primiti ovako izvrsnog mladog sportaša koji je ponikao s naših prostora. S vjerom kako se neće zaustaviti već nastaviti dalje jer siguran sam kako je u ovaj uspjeh Mislav uložio puno truda i kako stremi dalje biti sudionik i svjetskih rukometnih zbivanja – naglasio je župan Tomašević te poželio Mislavu puno sreće na sportskom i životnom putu te da se vrati s još puno medalja. Župan je uručio i financijsku potporu te obećao daljnju podršku u njegovoj karijeri.

Mislav je kaže, rukomet počeo trenirati još u osnovnoj školi na nagovor starije sestre, a dalje uz stručnu pomoć u Požegi.

blank

-Moj prvi trener ovdje u Požegi bio je Hrvoje Jurković i njemu najviše zahvaljujem na svemu jer me je “otkrio”, s njim sam počeo  i dugo me trenirao do prije godinu dana. Prelaskom u Bjelovar nastavio sam, nadograđivao znanje i sve to okrunjeno je pozivom u reprezentaciju. Tamo su vrhunski treneri, pravi smo tim i ispunili smo naš prvi cilj od mnogih koji su pred nama i uzeli zlato u Bakuu. Rado bih zaigrao opet u Požegi, no želja mi je jednog dana zaigrati u A reprezentaciji ali i da dosegnem samu svjetsku pozornicu sa svjetskim klubovima – rekao  je Mislav.

blank

Srednju školu završava u Bjelovaru i kaže obitelj mu uvijek nedostaje, no polako se navikava na takav život. Vršnjacima je poručio. „Za sve ono što želite i za što se trudite te ponekad pomislite da je nedostižno, samo vjerujute u sebe i uložite još onaj mali dodatni napor – rezultat neće izostati I nikada nemojte prestati sanjati.”

blank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića