Zlatni pir ih podsjetio na kupreško vjenčanje prije 50 godina /FOTO GALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Obnovom bračnog zavjeta u vidovačkoj župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja pred velečasnim Brankom Šipurom Ivan(71) i Milka (68)(rođena Dumančić) Krstanović, te obiteljskim slavljem sa oko 70 rođaka i uzvanika proslavili su pola stoljeća braka poznatom kao zlatni pir. Vjenčanje je bilo daleke 1967. godine u Kupresu, najprije u ondašnjoj općini, te iza toga u  župi Blažene Djevice Marije u Suhom Polju pokraj Kupresa odakle su oboje rodom.

Ivan je do vjenčanja živio u kupreškom kraju, no često je dolazio u Vidovce kraj Požege kod brata Andrije Krstanovića pomažući mu u raznim poslovima, Milku je poznavao iz djetinjstva, viđali su se često na zabavama u Vidovcima i okolini, te su se zaljubili i odlučili vjenčati da bi se 1969. godine trajno doselili u Požegu. Godinu prije toga Ivan je otišao u Njemačku gdje je radio građevinske poslove, te kao električar u bolnici, za njim je došla i Milka i radila u šivaonici bolnice da bi kasnije otvorila restoran.

U Požegi su kupili potkućnicu i do 1971. godine sagradili obiteljsku kuću, te stekli tri sina Josipa, Roberta i Mladenka, koji je nesretnim slučajem izgubio život.

Danas imaju četvero unučadi, sinovi obitelji i svi su potpuno samostalni.

-Najteže mi je bilo kad sam ostao bez sina što je za svakog roditelja ogroman gubitak – kaže nam o proteklih pola stoljeća Ivan. Prilikom obnove zavjeta vidovački župnik ih je podsjetio na vjenčanje, a ovom slavlju nazočilo je i troje rođaka koji su bili na tom vjenčanju.

-Razumijevanje, tolerancija i potpomaganje su najbitniji za dugovječni brak, a u našem nije bilo konflikata tako da ni u jednom trenutku brak nije došao u pitanje – kazala nam je Milka čije su sestra Finka Andačić i nećakinja Sanela Kovačević, koja se aktivnio bavi pjevanjem u vinkovačkoj skupini „Sax“, zapjevale na ovoj velikoj fešti gdje je nastupila glazbena grupa „Horoskop“ pod vodstvom njihovog rođaka Tomislava Čolića.

/Foto: Marko Krstanović/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: