ZLATNE ŽICE SLAVONIJE

Autor: Jelenko Topić

Iz-pera-o-prošlostiSLAVONSKA POŽEGA – Što se više bliži četvrtak, prvi dan Festivala slavonske pjesme »Zlatne žice Slavonije 90«, Slavonska Požega i okolica sve više osjećaju živost. Pripreme su na svakom koraku, ponajprije na Trgu maršala Tita, gdje će biti glazbene priredbe, te u više izložbenih dvorana. Kulturni radnici Požege i Pleternice uistinu su se potrudili da bude puno zanimljivih zbivanja izvan festivalske scene, koju priprema Latica Ivanisevic iz Zagreba.

Izložbe su prve priredbe ovih festivalskih dana. Prva se otvara sutra u knjižnici u Pleternici, a predstavit će etnografske posebnosti požeškoga kraja. Idući dan Požežani i gosti festivala moći će razgledati još dvije izložbe. U gradskoj čitaonici u Požegi Centar za kulturu i obrazovanje organizira izložbu »Požeška kotlina — baština«, a likovna grupa Centra mladih izložbu slika, uglavnom ulja, požeških slikarica Anite Grbavac-Kitanović i Snježane Delić. Ta će izložba biti otvorena do nedjelje u prizemlju novog prostora Centra mladih, u zgradi tzv. Kolegije u središtu Požege.

U petak će likovni radovi Joze Jande biti postavljeni u izložbenoj dvorani Muzeja Požeške kotline. Pokrovitelj festivala Skupština je općine Slavonska Požega, a supokrovitelj redakcija Večernjeg lista iz Zagreba. Na TV-ekranima ovih se dana prikazuje reklamni spot festivala, a festival se reklamira i na valovima radio-stanica. U GRO »Aleksandar Tajkov« u Požegi dovršava se tiskanje cjelokupnog programa festivala. Već pristižu novinarske i snimateljske ekipe, pa će se dosta čuti o Požegi.

Večernji list, srijeda, 19.09.1990. godina      J. Topić

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot