„Zlatne ruke pune posla“: Državna sredstva kutjevačkim umirovljenicima za provedbu projekta /FOTO/

Autor: DK

Matica umirovljenika grada Kutjeva sa blizu 200 članova počela je provedbu projekta „Zlatne ruke pune posla“ za kojega su uz potporu Europske razvoje agencije toga grada „Era“ od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku radi aktiviranje osoba treće životne dobi dobili novčana sredstva od 24 tisuće kuna.

-Cilj je da se obnove i sačuvaju nekadašnje vještine  i znanja ovdašnjih ljudi, te da se to prenese na mlade – kazao je na početku rada četiri radionice ovog projekta predsjednik Matice umirovljenika Kutjeva Nediljko Nenadić, te dodao da su dobivenim novcem kupili različite materijale kako bi se moglo uključiti više od stotinu žena, a mogu se aktivirati i muškarci ovisno o svojim sklonostima.

Tu na stolovima su hrpe pletiva, konaca, boja, ljepila i drugih materijala od kojih će spravljati različite rukotvorine s naglaskom na zlatovez, zatim sitni uporabni i ukrasni predmeti, te likovna djela, a njihovom prodajom kasnije će priskrbiti novac za aktivnosti ove udruge, te humanitarne namjene.

-Veseli me što je projekt prošao, te ova namjenska sredstva došla u grad Kutjevo, što će zasigurno biti korisno i uspješno za ovaj kraj , a i nadalje ćemo raditi da dobijemo projekte i sredstva – istakao je voditelj projekta Petar Čuljak iz agencije „Era“.

Nenadić je najavio da će se i nadalje kandidirati za ovakve projekte s ciljem da opreme kuhinju u svojim prostorijama kako bi se sačuvala autohtona tradicionalna jela i kolači ovog kraja. U projekt se naravno mogu uključiti i mladi gdje bi mogli načiti heklanje, štrikanje, vezenje i druge stare vještine domaćica iz prošlosti kutjevačkog kraja.

Više iz kategorije