„ZLATNA VINA“: Berba grožđa na Mitrovcu i Venju kod nekadašnjeg pjevača i svirača Zlatka Ivanovića /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Živost u kutjevačkom vinogorju se osjeti gotovo na svakom mjestu. Tako je ovih dana na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Zlatka Ivanovića iz Kutjeva, smještenom na lokacijama Mitrovac i Venje. Počeli su berbu grožđa na površine od 5,7 hektara, a za završetak im treba još oko tjedan dana.

-Urod je količinski nešto slabiji nego prošle godine, no kvaliteta grožđa je izuzetno dobra  – kaže nam Zlatko i dodaje da će iduće godine proizvesti oko 20 tisuća litara, dok je ove godine napunjeno 10 tisuća, a slijedi punjenje još oko 18 tisuća litara u čemu je obuhvaćen i dio uroda iz prethodne godine. Među njegovim čokotima prevladava sorta graševina, a po pola hektara je muškat žuti i merlot.

Njihovo polusuho bijelo vino već je pronašlo put na tržištu Zagreba i Jadrana, a uskoro šire ponudu svojih vina svrstanih u vlastitu zlatnu kolekciju.

Zlatko je nekada pjevao i svirao berdu, čiji dio je i na etiketi njegovih vina, višestruki je dobitnik „Zlatnog glasa“ kao najbolji izvođač na festivalu „Zlatni glas zlatne doline“ u Kaptolu, a unazad petnaestak godina intenzivno se bavi vinogradarstvom i vinarstvom. Koristeći svoje ime, činjenicu da živi u zlatnoj dolini i da je osvajao „Zlatni glas“ cijeloj paleti svojih proizvoda nadjenuo je ime zlatni.

-Uskoro će u ponudi imati Zlatni muškat žuti i Zlatni rose – kaže nam Ivanović koji za svoju proizvodnju ima novi dizajn uključujući etikete u boji zlata i naravno sa segmentom berde(basa), a pripremljena su i nova pakiranja Ivanovićevih butelja.

Foto: D. Mirković [FGAL id=261932]

Više iz kategorije