Zlatko Vuković novi predsjednik požeške udruge „Stjepan Koydl“ – najavio uključivanje vinara u turističku ponudu

Autor: DK

Izborna skupština jedne od najstarijih požeških udruga i to vinogradara, vinara i voćara „Stjepan Koydl“ izabrala je novi Izvršni odbor od 11 članova, te novog predsjednika Zlatka Vukovića.

-Prostor udruge trebamo oplemeniti kako opremom i izgledom tako i sadržajima, a vinari imaju svoje mjesto u turističkoj ponudi grada – istakao je nakon izbora Vuković pozvavši članove udruge i sve druge da se uključe u rad.

Dosadašnji predsjednik Tomislav Didović podnio je izvješće o proteklom razdoblju od četiri godine kada su ostali bez prostora, pa potporom grada uselili u drugi objekt i dijelom ga uredili, organizirali su u dva navrata Požeške vinske večeri, uključivali se u gradske priredbe, organizirali Martinje, te imali nekoliko stručnih predavanja i izleta, a grad je nastavio uređivati putove kroz vinogorje, te spojio električnu struju na Sokolovac.

Tajnik udruge Ivica Ajanović predložio je plan rada za ovu godinu koji obuhvaća potpuno uređenje prostorija i dvorišta, zatim aktivnosti na obnovi požeškog vinogorja što podrazumijeva ostvarenje statusa da vinogradari dobiju poticaje na svojim površinama, gradnju još 500 metara betonskih podloga na putovima kroz vinograde, obnovu oštećenog poklonca Sv. Urbana na Sokolovcu, poticanje voćarenja, daljnju elektrifikaciju, obilježavanje značajnih događaja, organizaciju tradicionalnih manifestacija, te suradnju sa Veleučilištem i Gradskim muzejom  i drugo.

Sudionici skupštine prihvatili su sva izvješća, te predloženi plan rada.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »