Životnu egzistenciju i priliku u Kutjevu d.d. našlo više od 70 mladih ljudi: “Ne trebam ići više u Njemačku. Dobio sam posao ovdje na svojoj rodnoj grudi”

Autor: D.K.

KUTJEVO – Ovih smo dana mogli čitati o jednoj lijepoj priči najjače kompanije u Požeštini, ali i izvan nje, Kutjevu d.d., vlasniku tvrtke Enveru Moraliću i predsjedniku Uprave Josipu Ređi. Naime, osobi koja je dobila otkaz, nakon dugogodišnjeg rada u jednoj ustanovi, ponudili su posao čime su osigurali egzistenciju obitelji i nastavak školovanja djece što je bilo upitno. Tu smo priču objavili, odnosno preuzeli s jednog nacionalnog portala koju možete pročitati…..

Da ne bismo ostali samo na jednoj pozitivnoj priči dolazimo do još nekih primjera koji govore o velikoj društvenoj odgovornosti tvrtke-kompanije, Kutjeva d.d.. Kada smo objavili jučer članak o zapošljavanju gospođe sreli smo se s jednim našim čitateljem iz Rajsavca S.B., koji je danas zaposlenik Kutjeva d.d. Ispričao nam je zanimljivu priču o svom zaposlenju u Kutjevu d.d.. Njegova kroz suze ispričana priča nas je dojmila.

– Zahvaljujući dobrim ljudima dobio sam jedan posao u Kutjevu d.d. gdje radim na odgovornom mjestu. Dobio sam priliku i povjerenje. Kako bi preživio povremeno sam odlazio u Njemačku, radio u poljima, vezao i brao hmelj i obavljao druge poslove. Teško mi je sjetiti se kako mi je u Njemačkoj sve bilo. odjednom dolazi prekretnica u mom životu, dobivam posao u Kutjevu d.d.. Ne trebam ići više u Njemačku. Dobio sam posao ovdje u svom mjestu i hvala svakom onom tko je dao svoj doprinos da dobijem priliku raditi i dokazati se – prepričava nam 30-godišnji mladić nastavljajući s još nekim primjerima.

-Znate li vi da je u Kutjevu d.d. unazad nešto više od godinu dana zaposleno više od 70 mladih ljudi, od ekonomista, agronoma i drugih struka, visoko i srednje obrazovnih? Znate li Vi da su ti ljudi našli svoje mjesto pod suncem u svom kraju i da ne moraju ići u tuđinu tražiti za koricu kruha koja nije baš toliko slatka tamo negdje – nastavio je svoju priču.

Josip Ređo, predsjednik Uprave Kutjeva d.d.

Što na sve reći nakon ovih priča? Predsjednik Uprave Kutjeva d.d. Josip Ređo samo nam je potvrdio informaciju o broju novozaposlenih dodajući da će Kutjevo d.d. i dalje nastaviti s takvom politikom. Iz krugova bliskih gospodinu Ređi on osobnu samopromociju ne podržava i kako su nam rekli ona njemu nije potrebna. Samozatajno radeći Josip Ređo čelni čovjek Kutjeva d.d. nastoji voditi tvrtku koja danas zapošljava više od 700 radnika koja je kao takva najveći gospodarski subjekt u Požeško-slavonskoj županiji.

Na koji način Kutjevo d.d. najbolje govore rezultati i milijunske investicijama što je izravan doprinos zajednici u kojoj ta kompanija posluje, koja je pokretač gospodarskog i društvenog razvoja Požeške kotline, Zlatne doline i prelijepe Slavonije.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88