Zimska služba na terenu: Solju posipaju brdske i glavne gradske prometnice

Autor: D.K.

Ekipe zimske službe Komunalca Požega d.o.o. od 18 sati su na terenu. Kolnike na području Požege posipaju solju i to po zonama prioriteta.
Na terenu je desetak djelatnika s četiri vozila, tri traktora i kamionom za posipanje soli. Prema Planu rada zimske službe i utvrđenim prioritetima, najprije sole brdske ulice, a potom glavne prometnice u gradu.

Meteorolozi za noć najavljuju temperature ispod nule, a tijekom sutrašnjega dana mogućnost kiše koja će se smrzavati u dodiru s podlogom. Večerašnjom se intervencijom nastoji osigurati što sigurnije prometovanje u zimskim uvjetima koji su u Hrvatskoj zavladali već s prvim danima prosinca.

Komunalac Požega d.o.o. održava oko sto  kilometara prometnica u gradu Požegi i prigradskim naseljima. Zimska služba opremljena je dovoljnim brojem vozila i količinama soli za posipanje, a zbog pandemije koronavirusa sklopljeni su ugovori s kooperantima koji će djelovati u slučaju da broj djelatnika bude smanjen uslijed epidemije te u slučaju ekstremnih oborina.

Izvor: Komunalac Požega d.o.o.

Komentiraj: