Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

ZIMSKA ŠKOLA UDRUGE „VINO-KAP“ IZ KAPTOLA: Ocjenjivanje vina članova Udruge

PRIJE 5 MJESECI
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 5 MJESECI
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Članovi Udruge voćara, vinogradara i vinara „Vino-Kap“ iz Kaptola sedmu godinu zimski period kada je manje poslova u nasadima koriste za učenje. Tradicionalno, veljača je rezervirana za kušanje i ocjenjivanje vina članova udruge. Biti će i predavanja eminentnih stručnjaka iz pojedinih grana poljoprivrede vezane za poboljšanje rada u voćnjaku, vinogradu i podrumu.


Ferdinand Novak, predsjednik Udruge, otvarajući ovaj skup, naglasio je da će se ovom prigodom vidjeti stanje mladih vina prošlogodišnje berbe. Osim toga, na ovaj način se razvija natjeateljski duh koji utječe na očuvanje i poboljšanje kvalitete vina. 


Na prvom ovogodišnjem kušanju našlo se 15 vina Dražena Čakalića, Ivana Fistrića, Ferdinanda Novaka, Hrvoja Sontachija Cece, Zdenka Perzla, Gojka Solde, Željka Pejkovića, Igora Kovačevića i Vinarije Jakobović iz Vetova. Najviše je graševina, sorte koja je najzastupljenija u vinogradima kaptolačkog kraja te uzorci vina sovinjon, rajnjski rizling, pinot sivi, rose od pinota crnog i čisti pinot crni.


Nakon kušanja davale su se ocjene boje, bistrine, mirisa i okusa te raspravljalo o vrlinama i eventualnim manama vina. Potom je dr. sc. Josip Mesić, vinski stručnjak dao svoj sud te eventualne preporuke za poboljšanje ili uklanjanje pojedinog nedostatka svakog vina.


U članstvo Udruge voćara, vinogradara i vinara „Vino-Kap“  primljeni su Ante Paulić i Tomislav Marinović.


Na kraju službenog dijela upriličen je domjenak iz kuhinje Ribarske kuće iz Lukača.


Sljedeće druženje i kušanje vina zakazano je za utorak, 13. veljače ove godine u 18 sati.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.