Zgrada požeške Policijske uprave „okovana“ skelama: Energetski se obnavlja – radovi trebaju biti dovršeni u roku osam mjeseci

U roku osam mjeseci trebali bi biti dovršeni radovi na energetskoj obnovi zgrade Policijske uprave u koju se nakon 40 godina od njenog građenja ulažu znatna financijska sredstva.

-Zgrada je stara 40 godina i vapila je za ovom vrstom obnove. Imali smo dosta problema – krovište je prokišnjavalo, nismo imali funkcionalnu stolariju, a pojavili su se već i problemi s električnim instalacijama. Ovom energetskom obnovom, ne samo središnje zgrade već i popratnih objekata. Nakon završetka radova dobit ćemo funkcionalnu zgradu, suvremenog izgleda, energetski potpuno obnovljenu što će doprinijeti smanjenju troškova, ali i zaposlenicima pružiti kvalitetne i adekvatne uvjete za rad – rekao je načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić koji je s glasnogovornicom Nikolinom Janković i predstavnicima izvođača predstavio projekt.

Radove izvodi tvrtka L Projekt d.o.o. koji su krenuli početkom kolovoza.

Ukupna vrijednost radova na energetskoj obnovi zgrade PU požeško-slavonske je nešto više od 5,87 milijuna kuna, odnosno 7,34 milijuna kuna sa PDV-om. Radovi će obuhvatiti obnovu fasade, postavljanje nove aluminijske stolarije, elektro-instalaterske radove u samoj zgradi, izmjenu instalacija, postavljanje nove, obnovu krova te zamjenu postojeće kotlovnice.

0 Comment