Zgrada požeške Policijske uprave bit će obnovljena za osam mjeseci, a postaje Požega za 60 dana

Autor: DK

Nakon gotovo 40 godina otvaranja objekta na red je došla obnova zgrade Policijske uprave požeško-slavonske u Runjaninovoj ulici, a za to se prema svemu sudeći „netko“ dobro zauzeo i izlobirao znatna nepovratna financijska sredstva za svoj kraj.

Postupak javnog nadmetanja je završen, te izabran izvođač radova i to tvrtka „L projekt“ d.o.o. od koje se očekuje da će se radovi izvesti u roku od osam mjeseci. Ukupna vrijednost obnove zgrade PU požeško-slavonske je nešto više od 5,87 milijuna kuna, odnosno 7,34 milijuna kuna sa PDV-om. Radovi će obuhvatiti obnovu fasade, postavljanje nove aluminijske stolarije, elektro-instalaterske radove u samoj zgradi, izmjenu instalacija, postavljanje nove, obnovu krova na dvorani uz zgradu te zamjenu postojeće kotlovnice.

Iznos bespovratnih sredstava je 3,22 milijuna kuna odnosno 4,02 milijuna kuna s uključenim PDV-om.

Bilo je krajnje vrijeme da se sanira taj objekt ponajprije i izmijeni dotrajala stolarija, te energetski urede vanjska pročelja navedene zgrade. U sadašnjim uvjetima teško je raditi jer se između ostaloga trošila velika količina energije, kako zimi, tako i ljeti, što je za sobom povlačilo i velika financijska sredstva na troškovnoj strani.

Uz ove radove Ministarstvo unutarnjih poslova nije stavilo točku na “i” što se tiče investicija na području Požeško-slavonske županije. Sufinancirat će uređenje objekta Policijske postaje Požega s 40 posto dok će 60 posto ukupne vrijednosti biti izdvojeno iz proračuna grada Požega. Podsjetimo u rujnu prošle godine sporazum o tom sufinanciranju u ime Ministarstva unutarnjih poslova potpisao je ministar dr. sc. Davor Božinović, dok je u ime grada Požege svoj potpis stavio gradonačelnik Darko Puljašić u nazočnosti pomoćnika ministra unutarnjih poslova Cvjetka Obradovića, predsjednika Gradskog vijeća Požege, prof.dr.sc. Željka Glavića i načelnika Policijske uprave požeško-slavonske Željka Grgića.

Ukupna vrijednost investicije je gotovo 380 tisuća kuna bez PDV-om, a cilj je poboljšanje radnih uvjeta policijskih službenika i drugih službi vezanih za nesmetano obavljanje poslova. Radovi na objektu Policijske postaje Požega su počeli, a trebaju biti dovršeni unutar 60 dana.

To nije kraj ulaganja MUP-a na područje Požeštine. Priprema se energetska obnova i zgrade Policijske postaje Pleternica. Kako doznajemo izrađena je projektna dokumentacija i nastavlja se s daljnjim aktivnostima na tome zahvatu.

Možemo napomenuti da će se izvršiti značajni radovi i na zgradi Policijske postaje Pakrac i to na uređenju ulaza i pristupne rampe. U tijeku je potpisivanje ugovora za izvođenje radova koji će stajati gotovo 400 tisuća kuna, a trebali bi biti dovršeni u roku od 110 dana.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića