Zgrada Gradskog muzeja se uređuje, a na pročelju nevidljive skele jer su prekrivene

Autor: Jelenko Topić

Obiman zahvat rekonstrukcije barokne zgrade Gradskog muzeja u središtu Požege u punom je zamahu. Zbog veličine zgrade i velikih građevinskih zahvata na njenim višim dijelovima uključujući i krovište tvrtka Presoflex gradnja je na gradilište dopremila ogromnu dizalicu kakva dugo godina nije viđena u ovom gradu.

Gledajući prednje pročelje ove zgrade izgleda kao da se ništa ne radi. Naime, građevinske konstrukcije skele su prekrivene odgovarajućom zaštitom i to tako da se čini kako je na objektu njegova stvarna fasada kako veličinom tako i bojama.

blank

Da to tako izgleda dosta truda si je dao majstor Marijan Grbac poznati požeški stručnjak za likovna rješenja, koji je vlasnik Pismoslikarske radnje Reklam u Sokolovoj ulici. On je više desetaka četvornih metara pročelja zgrade muzeja oslikao na velike panoe po uzoru na originalno rješenje pa njegovo rješenje daje vizure središta Požege kao da je u pitanju stvarni izgled objekta.

blank

Grad Požega nositelj je kapitalnog projekta Požeške bolte vrijednog više od 41 milijuna kuna, a partneri su Gradski muzej Požega i Turistička zajednica grada Požege. Projekt sufinancira Europska unija i dodijeljena bespovratna sredstva iznose 33,49 milijuna kuna. Trajanje projekta je 32 mjeseca – zaključno do 15. siječnja 2022. godine.

blank

Komentiraj:

blank