Zgrada DVD-a u Požeškim Sesvetama energetski obnovljena: “Ovo je poklon vatrogascima i mještanima za budućnost grada Pleternice” /FOTO/

Autor: PROMO

„Pleternica je ponosna na 12 vatrogasnih društava na svom području i uložena su značajna ulaganja u vatrogastvo u smislu opreme i osoblja, ali trebali bismo se pobrinuti i za infrastrukturu koju su naši preci davno izgradili, čak ovdje u Požeškim Sesvetama. Ovo je dakle poklon za budućnost Grada Pleternice vatrogascima i mještanima “, rekla je gradonačelnica Antonija Jozić.

Pri kraju su radovi na projektu Energetska obnova zgrade DVD-a Sesvete u Požegi Sesvete, koji izvodi Grad Pleternica. Vrijednost projekta je 465.728,56 kuna, uz sufinanciranje EU od 296.270,14 kuna, centar Pleternica Marija Šarić.

„Ovo je deveta zgrada od devet koja su u prethodne tri godine podvrgnuta energetskoj obnovi na području Pleternice. Zgrada DVD-a Sesvete, u koju je kroz projekt energetske obnove uloženo nešto manje od pola milijuna kuna, dobila je novu fasadu, stolariju, rasvjetu, peć na pelet i centralno grijanje. U usporedbi s drugim projektima, ovdje je razlika u tome što će se postaviti ploče za grijanje vode, pa će se koristiti obnovljivi izvori energije. ” objasnila je gradonačelnica Antonija Jozić.

“Vatrogastvo je važan segment na području našeg grada. Pleternica je vrlo ponosna na svojih 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava. Pokušavamo podići razinu kvalitete vatrogastva, ne samo u operativnom smislu, jer su ulaganja u vatrogastvo bila značajna u smislu opreme i osoblja, već bismo trebali brinuti i o infrastrukturi koju su davno izgradili naši preci, čak i ovdje u Požegi Sesvete. Ovo je, dakle, poklon Grada Pleternice za budućnost vatrogascima, ali i svim mještanima “, dodao je Jozić.

Energetska obnova DVD-a Sesvete jedan je u nizu projekata koje provodi Poduzetnički centar Pleternica s Gradom Pleternicom, rekla je ravnateljica Poduzetničkog centra Marija Šarić. 

“U prvom krugu obnovili smo šest zgrada, sada smo na deset i već pripremamo dokumentaciju za sljedeći krug i spremni smo pričekati natječaje koji su pred nama”, zaključila je.

DVD Sesvete djeluje od 1927. godine, a danas broji više od 35 članova. Zapovjednik DVD-a Sesvete Marijan Perak izrazio je zadovoljstvo projektom energetske obnove vatrogasnog doma, ali i zahvalnost svima koji su sudjelovali u njegovoj realizaciji.

“Zahvalni smo Gradu i Poduzetničkom centru Pleternica na završetku ovog projekta. To nam je sjajan poticaj za nastavak rada jer je zgrada doista bila dotrajala prije obnove. To je jednostavno fantastično, a naravno, prostor će se koristiti i u druge svrhe, jer imamo nekoliko udruga koje planiraju aktivirati svoje aktivnosti, a sada će imati odgovarajuće uvjete ”, naglasio je Perak.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88