Zero Motorcycles suočen s još jednim opozivom

Autor: R.K.

Zero Motorcycles suočen s još jednim opozivom

Ako neko stvarno ima hrpu problema s opozivima onda je to Američki Zero Motorcycles kojem je ovaj današnji tek kap u moru. Nakon što su njegovi dvokotači povlačeni zbog problema s kočnicama i elektronikom sada je otkriveno kako na vozače ovih električnih motocikala vreba znatno opasniji problem. Riječ je o samom elektromotoru čiji rotor i stator mogu doći u kontakt pri velikom opterećenju…

Vlasnici Zerovih električnih dvokotača do sada su morali strahovati od problematičnih kočnica ili manjkave elektronike, a sada moraju misliti i na manjkavi elektromotor koji se može zablokirati pri velikim opterećenjima i tako izazvati nesreću s ozbiljnim posljedicama. Da bi s elektromotorima koji pokreću Zerove dvokotače moglo biti problema otkriveno je ove veljače kada je vlasnik jednog primjerka prijavio kako mu je motocikl otkazao poslušnost kada ga je tjerao do njegovih granica.

Prilikom takve vožnje rotor i stator elektromotora došli su u kontakt. Vjerujemo da i sami možete zaključiti što to znači kod motocikla koji je pri punoj brzini. Zero Motorcycles uspio je replicirati slične uvijete u svojem testnom centru i došao do istih rezultata pa je odlučeno da se povuku svi motocikli koji bi mogli imati ovakvih problema. Na listi za opoziv našlo se tako 94 motocikla proizvedena od 26. prosinca 2013. do 18. veljače ove godine.

Iako Zero Motorcycles i proizvođač elektromotora koji pokreću njegove dvokotače još uvijek nisu uspjeli ustanoviti zašto dolazi do kontakta komponenti elektromotora pri velikom opterećenju odlučeno je da svi navedeni dvokotači budu pregledani i eventualno opremljeni novom pogonskom jedinicom ukoliko je to potrebno.

izvor:automotoportal

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot