Željko Lokner ostao predsjednik, a sedam lovaca primilo odlikovanja /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Dosadašnjem Izvršnom odboru, predsjedniku Željko Lokneru i drugim tijelima Lovačkog društva Psunj iz Orljavca produljen je na izbornoj skupštini mandat za još četiri godine.

Sedam lovaca tog društva primilo je odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza i to Tomica Renić odličje prvog reda, Željko Stojić i Darko Hauska drugog reda, te Milan Gogić, Daniel Heig, Antun Čališ i Eduard Orišković trećeg reda.

U radnom dijelu skupštine prihvaćena su izvješća o radu, te donijet plan rada za ovu lovnu godinu. Lovnik je u izvješću istakao sadnju remiza, prevenciju protiv afričke svinjske kuge, te radne akcije na uređenju lovačkog doma i okoliša. Ustvrdio je da zbog dobrog uroda šumskih plodova u njihova tri lovišta nije bilo šteta od divljači na poljima.

Tajnik Antun Čališ upozorio je na smanjene aktivnosti zbog pandemije covida 19 što je utjecalo i na pad prihoda jer nije bilo lovnog turizma. Društvo, koje broji oko 110 članova posjetio je lovni inspektor ne utvrdivši manjkavosti u radu, a donacijama Požeško-slavonske županije i općine Brestovac uređivali su lovno-tehničke objekte.

Uz redovne aktivnosti planiraju obnoviti fasadu na lovačkom domu, više poticati mlade za uključivanje u lovstvo, te obnoviti svoje tradicionalne lovačke priredbe.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88