Željka Špehara na čelu „Sokolovca“ naslijedio Vili Šostar

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Lovačko društvo „Sokolovac“ iz Požege sa više od 40 članova na izvještajno-izbornoj skupštini je dobilo novo rukovodstvo. Nakon 12 godina mandata Željka Špehara je na predsjedničkoj funkciji naslijedio Vili Šostar.

-Kroz to razdoblje kupili smo jedno katastarsko jutro zemljišta gdje imamo gater za divlje svinje i tu smo uz potok Javorak pokraj Brestovca izgradili lovačku kuću sa pratećim objektima što je u proteklom razdoblju legalizirano, a na žiro-računu društva ostavljam 101 tisuću kuna- kazao je dosadašnji prvi čovjek „Sokolovca“ Špehar, kojemu je odano priznanje za uspješan višegodišnji rad. Društvo je produljen  zakup državnog lovišta Sjeverna Babja gora površine 1909 hektara do 2026. godine, a još gospodare sa županijskim lovištem  Požega I veličine 3193 hektara koje je ravničasrskog karaktera.

Govoreći o provođenju lovno-gospodarske osnove u prethodnom razdoblju njen voditelj Darko Mitrić je upozorio na slabu populaciju fazanske divljači u lovištu pa će se uskoro u njega unijeti podmladak. Lovci „Sokolovca“ proveli su sve radne akcije i prihranu divljači, a lov su provodi u skladu sa ovom osnovom.

Vili Šostar, novi predsjednik LD “Sokolovac”

-Dosljedno provođenje lovno-gospodarske osnove, te održavanje postrojećih lovno-tehničkih objekata, kao i izgradnja novih ključni su u planu gospodarenja za ovu i iduću godinu- istakao je novi predsjednik Vili Šostar.

Za tajnika je izabran Luka Berta, blagajnika Tomislav Pamuklić, poljskog lovnika Tomislav Maričević, te šumskog lovnika Tomislav Kapl.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije