Želite naučiti folklorne plesove i pjesme? Gradsko kulturno umjetničko društvo Požega upisuje nove članove!

Autor: DK

Gradsko kulturno-umjetničko društvo Požega od 1. do 15. listopada upisuje nove članove u odraslu sekciju i u dječju sekciju folklora. Upisati se mogu sve osobe koje vole tradiciju, pjesmu, ples, zvuke tamburice, druženja i putovanja.

Upisi će se održavati svakog utorka i četvrtka u prostorijama GKUD-a Požega od 1. do 15. listopada na adresi Vukovarska ulica 4 u Požegi (bivša zgrada vrtića „Pod gradom“) od 19 do 21 sat. Upisati se možete i putem Facebook stranice i Instagram profila društva te tamo zatražiti sve dodatne informacije. Za upis na bilo koju sekciju unutar GKUD-a Požega, nije nužno plesno i/ili pjevačko predznanje.

„Naše društvo je jedna sad već velika obitelj, uvijek smo tu svi jedni za druge. Osim što njegujemo ljubav prema tradiciji, zaista njegujemo i prijateljstva i kumstva, pa i poneke ljubavi koje se rađaju unutar našega KUD-a. Mi vam pružamo učenje folklornih plesova i pjesama uz tri stručna voditelja, u odrasloj sekciji učit ćete od umjetničkog voditelja Nikole Kramara i glazbenog pedagoga Valentina Petranovića, dok će se oni najmlađi družiti s odgojiteljicom Željkom Mijatović, a ponekad i sa mnom“, rekla je predsjednica društva Hana Mijatović.

„Trenutno brojimo 67 članova od kojih najmlađi ima 6 godina, a najstariji 62 godine, a osobno sam najviše sretna što je KUD počeo okupljati mnoge mlade osobe, osnovnoškolce i srednjoškolce koji će jednog dana nastaviti prenositi znanja na nove generacije. Trenutno se pripremamo za odlazak na Državnu smotru folklora gdje ćemo predstavljati Požeško – slavonsku županiju i odmjeriti snage s ostalim prvoplasiranim KUD-ovima iz svake pojedine županije. Izrazito smo ponosni i jedva čekamo pokazati što smo sve pripremili“, dodala je.

Ako se volite veseliti, pjevati, plesati, družiti i putovati unutar Lijepe Naše, ali i van njenih granica, nemojte puno dvojiti jer GKUD Požega čeka upravo vas kao novog člana svoje obitelji.

Izvor: slavonski.hr

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: