Želim da se svi zacrtani projekti realiziraju i da oporba prati realizaciju

Autor: D.K.

Vedran Neferović 7.12.2015. - CopyPOŽEGA – Na današnjoj tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Požege Vedran Neferović osvrnuo se na proteklu sjednicu Gradskog vijeća grada Požege na kojoj su donesene veoma važne i bitne odluke iz kojeg se razloga zahvalio svim vijećnicima koji su dali svoj glas kako za kreditno zaduženje za projekte tako i za proračun za 2016. godinu.

-Želim se zahvaliti svim gradskim vijećnicima koji su na prošloj sjednici Gradskog vijeća bili nazočni i na tome što su na jednom civiliziranom i demokratskom okruženju i raspravi koja je bila na poželjnoj razini te na taj način dali svoj obol svim temama koje su bile na točkama dnevnog reda. Onaj dio koji je najzanimljiviji i najvažniji za grad Požegu u idućem periodu su odluke oko gradskog proračuna i kreditnog zaduženja za projekte koji se trebaju realizirati u iduće dvije godine. Posebice se zahvaljujem onima koji su dali  potporu za proračun i odluku o kreditnom zaduženju jer smatram kako su kao gradski vijećnici pokazali upravo onu odgovornost  koju su im povjerili građani na lokalnim izborima da u njihovo ime donose u ovoj vijećnici odluke te da sudjeluju u transparentnom iznošenju svojih ideja, kritika i korekcija onog što Gradska vlast te ja kao gradonačelnik predložimo – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.

Gradonačelnik Neferović ističe kako su se, u dva i pol tjedna od prezentacije i proračuna i projekata, očekivale određene reakcije oporbenih političkih opcija u gradu Požegi.

-Vidimo da interes za grad Požegu ne postoji niti je bilo kakvih sugestija niti prijedloga kada je u pitanju proračun, a pojedinci koji su u statusu gradskog vijećnika do sada u protekle dvije i pol godine su koristili sjednice Gradskog vijeća isključivo kao jedan vid osobne promocije i stvaranje mučne atmosfere u radu.  I bolje je da i ne dolaze kao što nisu i došli, neki iz opravdanih razloga, a neki se nisu niti javili. Takvim statusom tražiti ulogu gradskog vijećnika je vrlo neozbiljno što ostavljam njima na njihovu savjest. Hvala svima koji su shvatili u kakvom se trenutku grad Požega nalazi koji pomažu svojim radom kao vijećnici ili političke opcije da se iznađu rješenja za neke probleme – dodao Neferović izrazivši žaljenje što su se neke političke opcije raspale u gradu Požegi, a koji još uvijek imaju predstavnika u Gradskom vijeću i pokušavaju preko daljinskog utjecati na njegove odluke.

Za takve političke opcije je rekao gradonačelnik Neferović kako ne izlaze jasno sa stavom kako bi nešto napravili u slučaju pojedine problematike u gradu Požegi. Tu je prvenstveno mislio na opciju HDSSB koja prema njegovim riječima više ne egzistira.

-Što se tiče ljudi iz SDP-a vijećnici su u nekoliko navrata vrlo konstruktivno radili u Gradskom vijeću kada nije bilo jednog čovjeka koji je u protekle dvije i pol godine donosio mučnu atmosferu na sjednice i svojim provokacijama pokušao unijeti nešto što nije niti poželjno niti potrebno ovom gradu. Želim i dalje da svi ovi projekti koje smo zacrtali i da se realiziraju te da oporba prati njegovu realizaciju bez obzira na odbijanje sudjelovanja u odboru ili onim mogućnostima koje se otvaraju da prate te projekte što smo im ponudili, a također kada je u pitanju kreditno zaduženje i realizacija tih projekata nismo čuli nikakve alternative i koje bi to projekte netko drugi iz tog kredita realizirao – istakao je Neferović i nastavio kako je najtragičnije u svemu da se pojedine prednosti koje grad Požega ima, a grad Požega je biskupijsko središte koji ima dva trga, a jedan od njih je većinom okružen sakralnim objektima da to nije mana i nije ničija tuđa obveza.

Gradonačelnik Neferović je naglasio kako je uređenje trgova obveza upravo grada Požege te da ne treba nekom drugom gurati takva uređenja što je nekorektno.

-Imam dojam da neki to guraju na jedan perfirdni način i tiho. Volio bih čuti i te političke opcije, zašto to ne ako smo se odlučili da se to napravi, koji su to argumenti da se to onda ne radi.

Na kraju tiskovne gradonačelnik Neferović je izrazio uvjerenje kako će se u budućnosti o svakom problemu i projektu razgovarati razgovarati na razini kao što se razgovaralo na prošloj sjednici Gradskog vijeća.

Više iz kategorije