Zdravstvena stanica Kutjevo dobila dizalo, obnovljene ordinacije i novu opremu dentalne medicine /FOTO/

Autor: DK

Stalna ulaganja Doma zdravlja Požeško-slavonske županije radi podizanja razine zdravstvene zaštite stanovništva primjerene današnjem vremenu traju u više mjesta. Tako je u Kutjevu pri kraju prva faza projekta preuređenja tamošnje zdravstvene stanice.

Tragom vijećničkog pitanja na protekloj sjednici Gradskog vijeća pitali smo ravnatelja požeško-slavonskog zdravlja Marijana Višatickog o kakvim se ulaganjima trenutno radi u tamošnjoj zgradi zdravstvene stanice na koji smo dobili odgovor:

Marijan Višaticki, ravnatelj požeško-slavonskog Doma zdravlja

-Pri kraju je ugradnja dizala vrijednog 157,5 tisuća kuna, izmijenjeni su podovi u svim ordinacijama na površini od oko stotinu četvornih metara, kupljena oprema za stomatološku ordinaciju(dentalnu medicinu) vrijedna 115  tisuća kuna, instalirana je led rasvjeta, te je završeno ličenje svih prostorija – istakao nam je Marijan Višaticki, ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije. Ukupna vrijednost radova prve faze je 550 tisuća kuna od čega je Ministarstvo zdravstva izdvojilo 300 tisuća, dok su ostalo sredstva ove županije i vlastita sredstva Doma zdravlja. Tu će se uskoro opremiti i pomoćni prostri ambulante.

Svoje zadovoljstvo ne krije niti najstariji zdravstveni djelatnik u Kutjevu mr.sc. Branko Mihalj, dr. dent. med.,  koji od prvog dana od otvorenja radi u zgradi zdravstvene stanice Kutjevo.

mr.sc. Branko Mihalj, dr. dent. med.

-1989. godine otvorena je nova zgrada tadašnjeg Medicinskog centra Požega – Zdravstvena stanica Kutjevo koja je izgrađena iz samodoprinosa građana s područja Mjesnog ureda Kutjevo. Osim radova na promjeni krovišta na zgradi gotovo nikakvi radovi u toj zgradi nisu rađeni. Nakon punih 30 godina ovih se dana pristupilo prvoj fazi obnove i uređenja zgrade. I ovih dana se nastavilo s ozbiljnim uređivanjem zgrade odnosno postavljanjem dizala s kojim renoviranjem idemo na jedan viši standard prije kog smo promijenili podove, uredili unutarnje zidove i uložili znatna sredstva u uređenje nove dentalne ambulante – ističe dr. Mihalj naglašavajući sinergijsku suradnju između grada Kutjeva, Požeško-slavonske županije i Doma zdravlja.

Nakon ugradnje dizala i unutarnjeg uređenja zdravstvene stanice nastavlja se s obnovom kroz drugu fazu koja će prema predračunu stajati 615 tisuća kuna bez PDV-a.

-U izradi je projektna dokumentacija za ugradnju tzv. Etics pročelja sa energetskom obnovom, te izmjenu stolarije na zgradi ambulante što će doprinijeti uštedi energije svih prostora i očuvanju okoline – istakao je Marijan Višaticki, ravnatelj požeško-slavonskog Doma zdravlja.  

Prema riječima dr. Mihalja treba se raditi u pravcu da prema utvrđenom rasporedu u kutjevačke ambulante dolaze i liječnici specijalisti, internisti, kirurzi, ginekolozi, otorinci… koji bi izvršili preglede pacijenata kako oni ne bi trebali putovati u neku od najbližih bolnica.

-U zgradi kutjevačke zdravstvene stanice su tri ordinacije obiteljske medicine i dvije dentalne. Težnja je da u Kutjevu bude, kao što je to nekad bilo, i laboratorij te ekipa hitne medicinske pomoći kao stalno dežurstvo TIM-a 2 – zaključio je dr. Mihalj.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: