Zdravstvena ljepotica koja će krasiti čaglinski kraj spremna za puštanje u rad- čeka se još samo komisija Ministarstva zdravstva /FOTO/

Autor: D.K.

Općina Čaglin, Požeško-slavonska županija i Dom zdravlja Požeško-slavonske županije učinili su svoje. Svatko je dao svoj obol i odradio sve ono što je bilo u njihovim mogućnostima kako bi nova zgrada Doma zdravlja u Čaglinu ugledala svjetlo dana.

Pratili smo izvođenje svih radova u fazama i svakom posjetom uvjerili se kako se sve radi prema najvišim zdravstvenim standardima. Radovi su gotovo svi dovršeni, ambulante opremljene, još samo jedan dio okoliša će trebati urediti nakon rušenja stare zgrade i biti će to prava zdravstvena ljepotica u čaglinskom kraju ali i šire kakvu bi poželjele i mnoge druge jedinice samouprave.

Svoje zadovoljstvo izgrađenim ne krije općinski načelnik Dalibor Bardač kojemu je to druga više nego vrijedna ustanova na njegovom području koju stavlja u funkciju i na korištenje svojim sumještanima. Uz novi zgradu Doma zdravlja u rad je pušten i novi Dječji vrtić za koji je trebalo uložiti puno truda, umijeća i financijskih sredstava kako bi se svladale sve barijere na koje se nailazilo.

Prva financijska sredstva, gotovo milijun kuna. za prvu fazu radova izgradnje nove zgrade Doma zdravlja izdvojila je općina Čaglin iz svog skromnog proračuna. Projekt je podržalo i Ministarstva regionalnog razvoja s 400 tisuća dok je 300 tisuća kuna osigurala i Požeško-slavonska županija. Znatna sredstva u opremanje ambulanti uložio je i Dom zdravlja Požeško-slavonske županije koji će i sa svojim liječnicima i medicinski osobljem koristiti tu zdravstvenu stanicu.

Sadašnja zgrada koja je stara više od 60 godina, u kojoj se pruža primarna zdravstvena zaštita pacijentima nije primjerena za takvu djelatnost. Upravo je to bio razlog zbog čega se odlučilo na izgradnju nove zgrade koja je u konačnici izgrađena prema najnovijim standardima i propisima koje nalaže EU za pružanje primarne zdravstvene zaštite.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88