Zbor Katoličke osnovne škole u Požegi odlično se predstavio na državnom natjecanju u Varaždinu

Autor: Požega.EU

VARAŽDIN  – Svečanom intonacijom hrvatske himne u izvedbi učenika I. gimnazije Varaždin jučer su u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu otvorene 57. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži na kojima će nastupiti 40 zborova iz cijele Hrvatske, odnosno 1400 mladih pjevača. Prolaskom županijske razine, na Glazbene svečanosti plasirao se i zbor Katoličke osnovne škole u Požegi pod dirigentskom palicom profesorice glazbe Ljube Šolić.

Naš se zbor maestralnom izvedbom predstavio zadanim skladbama Jež i Vjetar, a u slobodnom dijelu skladbama Lopta gumena i Salve Regina. Osim izvrsnog nastupa zbor se može pohvaliti i izvrsnom publikom sačinjenom od članova zbora koji nisu nastupali na Glazbenim svečanostima, a koji su stigli u Varaždin samo kako bi dali podršku svojim prijateljima.

Zadovoljna nastupom svoga zbora profesorica Ljuba je istaknula kako se radi o povijesnom trenutku jer se je po prvi put neka katolička škola uspjela plasirati na državnu smotru zborova.

I ovaj je put za instrumentalnu pratnju bio zadužen požežanin Tomislav Jurić, inače student glazbe.

Nastupu je bio nazočan i ravnatelj Katoličke škole vlč. Ivica Žuljević koji nije skrivao zadovoljstvo viđenim te je kazao kako je nastup Katoličke osnovne škole na Glazbenim svečanostima velika stvar ne samo za našu školu nego i za čitavu Požeštinu jer se iz cijele Županije samo naš zbor plasirao na državnu smotru, dok se, primjerice, iz Varaždinske županije plasiralo čak njih pet.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot