Zbor HKUD „Vijenac“ u potrazi za zborovođom i novim pjevačima, nastavljaju rad uz potporu grada

Autor: Jelenko Topić

Anka Dorbić ponovo je izabrana za predsjednicu Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Vijenac“ na izbornoj skupštini, dok je tajnica Ljerka Škritek, a izabran je novi Izvršni odbor od 8 i Nadzorni odbor od 3 člana.

-Protekla godina zbog osipanja članstva, prestanka rada zborovođe, nedostatka sredstava i preuređenja prostora bila je najteža u više od 130 godina tradicije rada zbora, a imali smo susret prijateljskih zborova, više nastupa u našem gradu, te ugostili zbor iz Gračana – kazala je o radu u prošloj godini predsjednica Dorbić.

U programu rada  za ovu godinu je predviđen susret pjevačkih zborova, humanitarni koncert u Pleternici, nastupi na gradskim priredbama i domovima umirovljenika, samostalni koncert ove jeseni, te provođenje projekta kroz kojega će se urediti Centar udruga, a „Vijenac“ će se i dodatno opremiti.

-Projekt je velika potpora „Vijencu“, grad će pomoći pri uređenju i opremanju prostora za rad, a revitalizacija zbora će se postići pomlađivanjem i angažiranjem zborovođe – kazao je u pozdravnoj riječi na ovom skupu zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: