ZBOR GRAĐANA BUČKOG KRAJA: Nogostup, kanalizacija i poljski putovi ključni problemi četiri sela

Autor: Jelenko Topić

BUK – Zbor građana Buka, Resnika, Svilne i Kalinića, održan na inicijativu Mjesnog odbora Buk, protekao je u raspravi o planu rada do 2020. godine, a nazočili su gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, njen zamjenik Domagoj Katić i predstavnici mjesnog odbora Kalinića. Predsjednik MO Buk Branko Polić istakao je potrebu suradnje sa gradom tvrdeći da je posljednjih petnaestak godina ovaj kraj zanemaren.

-Izgradnja nogostupa uz državnu cestu Pleternica-Djedina Rijeka je ključna za žitelje ovih sela zbog gustoće prometa, zatim postavljanje javne rasvjete između Resnika i mosta na Londži, uređenje ulaza i dvorišta za područnu školu,gradnja ugibališta i nadstrešnica na autobusnim stajalištima, obnova poljskih putova, priključenje svih domaćinstava na kanalizaciju, uređenje kanala Skočinovac i drugo –dio su programa rada kojega je prezentirao Polić.

Mjesni odbor je poveznica između građana i gradskih službi, te kreira aktivnosti u ovom kraju.

-Potrebe su velike, a izvorna sredstva proračuna mala, no ove godine imamo povećane prihode što ćemo usmjeriti na rješavanje ovih problema. U suradnji sa Hrvatskim cestama tražit ćemo rješenje za rekonstrukciju ceste uz koju bi se izgradili nogostupi, te uredila parkirališta, autobusna stajališta i kolni ulazi – istakla je gradonačelnica Jozić i dodala daje grad za energetsku obnovu kandidirao zgrade Vatrogasnog doma i društveno-sportskog objekta u Buku, a zatražila je da kućanstva podnesu „Tekiji“ zahtjeve za priključenje na kanalizaciju kako bi ta tvrtka proširila mrežu i našla rješenja za sva priključenja. Uz to u izradi je plan uređenja poljskih putova.

Upozoreno je na problem ispuštanja otpadnih vida i fekalija u jarke što nije dozvoljeno, a 44 kućanstva su potpisala zajednički zahtjev za priključenje na kanalizaciju, no trebaju uz odgovarajuću dokumentaciju to ponaosob zatražiti od „Tekije“.

Tijekom zbora mještani su postavljali konkretna pitanja o svojim životnim problemima na koja im je gradonačelnica dala odgovore.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: