Zbog više počinjenih prometnih prekršaja 46-godišnjaku 15.200 kuna novčane kazne

Autor: D.K.

U petak 27. studenoga 2020. oko 16.15 sati u Požegi u Ulici sv. Josipa, zatečen je  47-godišnji vozač koji je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao osobnim automobilom marke „Nissan“, požeških registarskih znaka i  nije postupio po znaku policijskih službenika.

U nedjelju 29. studenoga 2020. oko 0.10 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja, zatečen je 23-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,17 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, a da tom prilikom nije postupio po znaku policijskih službenika. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument s kojim bi mogao potvrditi svoj identitet. Istoga dana, oko 21.30 sati u Požegi u Ulici Matice Hrvatske, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili teretni automobil marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 35-godišnjak koji kod sebe nije imao nikakve dokumente kojima bi mogao potvrditi svoj identitet, dok je alkotestiranjem utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,47 promila.

Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

U petak 27. studenoga 2020. oko 22.10 sati u mjestu Jakšić, 58-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,13 promila upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine sletio je s kolnika te udario u dva prometna znaka u vlasništvu ŽUC-a nakon čega je sletio u putni kanal. 58-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

U nedjelju 29. studenoga 2020. oko 21.25 sati na lokalnoj cesti između mjesta Bučje i Poloje, 31-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 2,28 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste (zavoj) te je izgubio nadzor nad vozilom, sletio na bankinu, a potom u putni kanal  nakon čega je udario u poljoprivrednu površinu uslijed čega je došlo do prevrtanja vozila na krov. Protiv 31-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Industrijskoj ulici.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 49 prekršaja, od čega se ističe 14 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja,  osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 28. studenoga 2020. oko 15 sati u mjestu Mitrovac, gdje je u prometu zatečen 46-godišnjak, a koji je je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,85 promila upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom. Nadalje je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument s kojim bi dokazao svoj identitet. Vezano za navedeno protiv 46-godišnjaka slijedi prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 15.200,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88