Zbirka za slijepe i slabovidne osobe bogati fond Gradske knjižnice

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Gradska knjižnica i čitaonica Požega u suradnji s Udrugom slijepih i slabovidnih osoba Požeško-slavonske županije predstavila je Zbirku za slijepe i slabovidne osobe. Radi se o zvučnim knjigama koje su čitane s originalnih knjižnih predložaka što je sada dio bogatog fonda Gradske knjižnice.

Zbirka je a namijenjena slijepim i slabovidnim osobama ali i onima koji se žele upoznati s ovom vrstom medija i na taj način uživati u  klasicima i aktualnim naslovima.

Voditeljica Odjela za odrasle u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vlasta Peći Marčetić.

-Zbirku smo počeli graditi prije punih pet godina. Sastoji se od zvučnih knjiga, to su CD-i na kojima čitaju glumci, a traju  od dva do tri sata pa i do 20 i više sati. Imamo oko 640 naslova,  s tim da je nekoliko naslova na jednom CD-u. Zvučne knjige namijenjene su  slijepim i slabovidnim osobama ali i  svima imaju problem s čitanjem ili se žele opustiti uz ugodan glas i kvalitetan sadržaj, osobama s disleksijom, osobama  s drugom vrstom invaliditeta,  te učenicima koji nisu pročitali lektiru i na ovaj način se žele upoznati s njenim sadržajem -rekla je je voditeljica Odjela za odrasle u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vlasta Peći Marčetić.

Predsjednik Udruge slijepih i slabovidnih osoba Požeško-slavonske županije Zdravko Čop

U planu je, kako je nadalje istaknula, kupovina određenih tehničkih pomagala te novih naslova koje nabavljaju iz Hrvatske knjižnice za slijepe i slabovidne iz Zagreba i trenutno su naručili stotinjak naslova  recentne beletristike i publicistike za sve uzraste.

-Zvučnu zbirku knjiga naši članovi koriste kako bi upotpunili svoje slobodno vrijeme ali i kako bi stekli nova znanja te organizirali svakodnevni život,” naglasio je predsjednik Udruge slijepih i slabovidnih osoba Požeško-slavonske županije Zdravko Čop.

Udruga  slijepih i slabovidnih osoba Požeško-slavonske županije koja postoji od 1954 godine trenutno broji 93 člana, od kojih mnogi koriste uslugu knjižnice.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot