ZAVRŠNI KONCERT PROGRAMA 50. GODIŠNJICE POSTOJANJA GLAZBENE ŠKOLE POŽEGA: Tamburaškom filharmonijom dirigirao prof. Škorvaga /FOTOGALERIJA/

Autor: BST

Snažno i moćno zazvučala je Tamburaška filharmonija Glazbene škole Požega na završnom koncertu programa obilježavanja 50. godišnjice osnutka. Uspjeli su zahvaljujući ponajprije sastavu, u kojem su zasvirali profesori, ponajbolji učenici i bivši učenici, akustičnoj, dvorani kakvom se ne mogu pohvaliti brojni drugi gradovi, ali i dirigentskoj palici svog osnivača prof. dr. Veljka Valentina Škorvage, bivšeg ravnatelja škole, koji je upravo za ovu dvoranu i gradnju cijele škole uložio godine svog uspješnog rada.

Za sve ono što je ostvarila Glazbena škola, trebalo je puno truda svih godina njenog postojanja. Njima je posebno zahvalio ravnatelj Alen Kovačević, rekavši: „Moji prethodnici gospoda Vladimir Munđar i Veljko Valentin Škorvaga nisu imali lak zadatak, mnoge zapreke su se našle pred njima ne bi li danas imali ovakvu školu, koja je brend grada i županije, ne bi li uživala poseban status među glazbenim institucijama. Ključni trenutak je bio osnivanje srednje glazbene škole i od tada se ustanova rapidno počela širiti i ostvarivati sve zapaženije rezultate, Stoga danas imamo ovakvu veliku školu sa 70 zaposlenih, koju pohađa preko 550 učenika koji danas u jedno školskoj godini na raznim natjecanjima osvajaju preko 60 prvih nagrada i s kojima održavamo preko 70 koncerata u jednoj godini, što smatram velikim bogatstvom, i u konačnici što naši maturanti u sve većem broju upisuju željene studije.“. Škola je jedinstvena i po svojoj tamburaškoj filharmoniji koju vodi Dominik Škrabal, a koju čine svi nastavnici škole kao i učenici, bivši i sadašnji. Njen začetnike je prof. Škorvaga, sada profesor tambure na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, koji je na čelu škole proveo nemalo tri desetljeća. Uskoro će biti izdana monografija škole, koju priprema i uređuje prof. Branka Horvat. Svima njima ravnatelj Kovačević posebno je zahvalio na trudu koji su uložili kako bi škola danas bila na visokoj razini.

Koncert, dostojan pola stoljeća Glazbene škole, posljednji je u nizu održavanih u prigodi jubileja. Kako je novi prostor od 2014. godine omogućio profesorima i učenicima kvalitetniji rad, pokazalo se to i ovom ogrlicom uspjeha što ga postižu na natjecanjima. Sjajnim izvedbama pokazali su to i oni koji su imali čast svirati i pjevati na završnim koncertu, a umijeće koje im prenose i profesori: Ana Ticl, sopran, Antea Glavaš, bisernica, Marko Marković, harmonika, Karmen Szabo, sopran, Nenad Jurčić, klarinet, Marhgareta Jakobović, flauta, Žarko Dominik Jakovljević, truba, Maihael Ferčec, klavir, Marko Rušnov, saksofon, Ana Marija Ralašić, klavir, Matija Šeremet, truba i Matea Šeremet klavir.(B. Starčević Tesari)

Foto: D. Mirković [FAG id=272719]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88